DSV izvršio transport komponente od 950 tona za Hyundai Engineering

Jedinica DSV-a je nedavno stavljena na test sa transportom komponente za destilaciju nafte od 950 tona iz Malezije u Indoneziju za Hyundai Engineering.

Potonji je uključen u Master plan razvoja rafinerija (RDMP) Balikpapan projekat, koji ima za cilj poboljšanje kapaciteta i konkurentnosti rafinerija u Indoneziji uz revitalizaciju pet postojećih rafinerija lociranih širom zemlje.

U vezi sa RDMP projektom, Hyundai Engineering je kontaktirao DSV-ov projektni tim u APAC-u, jer im je bilo potrebno da prevezu glavnu frakcionu kolonu iz Kuantana, Malezija, do Balikpapana, Indonezija. Glavna frakciona kolona je ključna komponenta u ekstrakciji različitih proizvoda iz sirove nafte, a sa težinom od 950 tona, ovo nije bio običan zahtev.

„Retko se može videti komponenta tako teška kao ona koju smo tražili da prevezemo za Hyundai Engineering. Iz tog razloga, glavni izazov ovog zadatka bio je pronaći odgovarajući brod koji je imao neophodnu nosivost i bio dovoljno velik da smesti ovaj masivni teret. Štaviše, morao je da bude u stanju da se prilagodi uslovima plime prilikom utovara i istovara u lukama“, objašnjava Brajan Kim, direktor APAC projekata.

„Da bismo omogućili ovu pošiljku, bili smo u bliskom kontaktu sa DSV Global Chartering odeljenjem, koje nam je često ključna podrška kad god treba da prevezemo složeni teret. Uspeli su da nam pomognu da pronađemo odgovarajući brod, opremljen sa dve jedinice kranova od 900 tona na brodu, koji bi mogli tandemski da podignu kolonu glavnog frakcionara. Kada je plovilo osigurano, naši transportni inženjeri u Projektima bi mogli da izrade detaljan plan dizanja“.

DSV radi pod vremenskim ograničenjima

Pored neuobičajene težine kolone glavnog frakcionatora, još jedan izazov je bio da je teret trebalo da bude isporučen u roku od mesec dana od potpisivanja ugovora. Ovo vreme se poklopilo sa sezonom festivala Hari Raya Aidilfitri, koju slave muslimani širom sveta, a tokom koje su mnoge vladine agencije u Maleziji i Indoneziji bile zatvorene skoro nedelju dana. Ovo je projektnom timu ostavilo samo tri nedelje da planira isporuku, pribavi neophodne dozvole i pripremi priručnik za otpremu i izjavu o metodi.

U svetlu ovoga, Kenet B. Kristensen, potpredsednik Commercial in Air & Sea APAC, naglašava prednosti naše globalne mreže kada je suočena sa takvim izazovima: „Sa komponentom koja je toliko važna kao što je glavna frakciona kolona, vreme je od suštinskog značaja , tako da je ovo bila isporuka visokog prioriteta za Hyundai Engineering – i za nas u DSV-u. Ovaj uspešan transport bio je rezultat višenedeljnog pažljivog planiranja i saradnje na bezbednom izvršenju i prema zahtevnim specifikacijama naših kupaca. Ovo je bilo moguće samo zahvaljujući naporima naših kolega iz Koreje, Indonezije i APAC projekta, kao i odeljenja za Global Chartering, koji su se svi okupili da bi se ovo dogodilo.

Šest dana nakon što je glavna frakciona kolona ukrcana na brod u luci Kuantan, Malezija, ispuštena je na svoje odredište u Balikpapanu, Indonezija, nakon čega je uspešno puštena u upotrebu kao deo RDMP Balikpapan projekta.

izvor&foto: projectcargojournal.com

Pročitajte i...