DP World završava BoxBay testiranje na svom terminalu 4 u Dubaiju

DP World potvrđuje da je BoxBay testiranje, na terminalu 4 u Dubaiju, završeno. Rezultat testiranja: premeštanje više od 63,00 kontejnera na konceptu BoxBay-ovog skladišnog prostora.

Ovaj test dokazuje da BoxBay može revolucionirati način rada portova i terminala. Tehnologija koju smo zajedničkim ulaganjima razvili sa našim SMS partnerom, dramatično proširuje kapacitete, povećava efikasnost i čini rukovanje kontejnerima održivijim “, rekao je Sultan Ahmed bin Sulayem, predsednik grupe i izvršni direktor DP World.

BoxBay je deo vizije DP World-a u primeni inovacija, omogućava globalnu trgovinu i ujedno je dobavljač pametnih logističkih rešenja.

Visoki rezultati BoxBay-a , 19,3 poteza na sat na svakom prenosnom stolu na obali do nosivog nosača i 31,8 poteza na sat na svakoj kopnenoj autodizalici – takođe će smanjiti opremu koja je potrebna na terminalu.

Operativni troškovi su takođe niži od predviđenih, sa troškovima energije boljim za 29%, a sve uz značajno smanjene troškove održavanja.

Mathias Dobner, predsednik i izvršni direktor BoxBay -a: „BoxBay i njegove partnerske kompanije su veoma zadovoljni rezultatima prvih šest meseci rada. U važnim parametrima kao što su performanse, pouzdanost, potrošnja energije i mnogi drugi naši ciljevi su daleko premašeni.

BoxBay je zajedničko preduzeće DP World i nemačke SMS grupe specijalizovane za industrijsko inženjerstvo.

*izvor: porttechnology.org; foto: pixabay.com

Pročitajte i...