DP World ulaže 38 miliona dolara u brazilsku luku Santos

Poznati terminalski operater sa sedištem u Dubaiju DP World, najavio je investiciju od 38 miliona dolara za proširenje i modernizaciju svojih objekata koji se nalaze na levoj obali brazilske luke Santos.

Očekuje se da će investicija povećati godišnji kapacitet kretanja tereta sa 1,2 miliona TEU na 1,4 miliona TEU i proširenje keja sa 1.100 m na 1.300 m. Proširenje će takođe povećati kapacitet kompleksa za izvoz celuloze u luci sa 3,6 miliona tona na 5,4 miliona tona godišnje.

DP World je uložio više od 577 miliona dolara u luku Santos, a poslednja runda investicija biće treća za kompaniju od početka poslovanja u Brazilu u julu 2013. godine.

„Ulaganje u luku Santos je proračunat potez koji odražava poziciju luke kao kritične arterije za transport i logistiku u regionu. Imamo snažnu prednost u tome što lokacija luke – sa viškom površine i železničkim pristupom – pruža mogućnost proširenja kapaciteta. Kao rezultat toga, imamo fleksibilnost da razvijemo nove projekte koji će podržati našu strategiju diversifikacije tereta, pomažući da se zadovolje potrebe sektora nacionalne ekonomije i pozicioniraju brazilski proizvodi da budu konkurentniji na globalnom tržištu“, rekao je Fabio Siccherino, izvršni direktor DP World Santos.

*izvor: splash247.com; foto: DP World

Pročitajte i...