DP World se pridružuje Mærsk Mc-Kinney Møller centru

Centar je prvobitno pokrenut 2020. godine kao nezavisna, neprofitna organizacija, i bavi se istraživanjem i razvojem praktičnih metoda dekarbonizacije pomorske industrije.

DP World će podržati Centar u njegovim aktivnostima tako što će nekoliko svojih stručnjaka staviti na raspolaganje u Kopenhagenu. Ovi stručnjaci su postavljeni da pruže uvid u lance snabdevanja od početka do kraja i demonstriraju i testiraju nova rešenja širom lanca vrednosti u okruženju uživo.

„Dekarbonizacija pomorske industrije menja ceo poslovni sistem i zahteva potpuno nove lance snabdevanja i strukture“, rekao je Bo Cerup-Simonsen, izvršni direktor Mærsk Mc-Kinney Møller centra za isporuku bez ugljenika.

„DP World donosi opsežnu i veoma vrednu ekspertizu u integrisanoj logistici i infrastrukturi, i ima duboko razumevanje složenosti sa kojom se suočavamo. Njegov proaktivni odgovor na rešavanje klimatskih promena i jak fokus na održivost je veoma usklađen sa našom misijom i veoma se radujemo što ćemo imati DP World u programu.”

Sultan Ahmed bin Sulayem, predsednik grupe i izvršni direktor DP World, dodao je: „DP World prenosi 10 odsto globalnog tereta i uzbuđeni smo što radimo zajedno sa drugim vodećim organizacijama posvećenim zajedničkom pristupu rešavanju izazova postizanja nulte emisije ugljenika privrede. Naš posao sa pomorskim uslugama, uključujući Unifeeder Group, predstavlja skoro 75 odsto našeg ugljeničnog otiska kroz njihovu flotu plovila, a rad sa Centrom je važan deo razvoja rešenja dok sledimo sopstveni cilj nulte vrednosti do 2040.

Ovo je usledilo nakon vesti da je DP World završio svoju investiciju od 40 miliona funti (54,67 miliona dolara) u luci Sautempton, Velika Britanija.

Kao deo toga, kompanija je najavila da će 11 održivih straddle avioprevoznika ući u službu u luci sa trenutnim efektom.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...