DP World preradio više od 77 miliona TEU u 2021. godini

DP World je zabeležio rast obima od 9,4 odsto, obrađujući 77,9 miliona TEU u svom globalnom portfoliju kontejnerskih terminala u 2021. godini

U poslednjem tromesečju za prošlu godinu, ovaj globalni operater je preradio 19,6 miliona TEU, što je povećanje od 2,6 odsto na bazi sličnog poređenja.

Tokom 12-mesečnog perioda, Indija, Azijsko-pacifički region, Bliski istok i Afrika, Evropa, Australija i regioni Amerike bili su ključni pokretači ovog rasta.

Džebel Ali u UAE se posebno ističe „hendlovanjem“ 13,7 miliona TEU u 2021. godini, i stabilnim rastom od 1,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a jake performanse, u pogledu kapitala, su zabeležene u  Kingdau (Kina), Mumbaju, Mundri, Čenaju (Indija), Sokhni (Egipat), London Gateway-i (Velika Britanija), Caucedu (Dominikanska Republika), Callau (Peru) i Sidneju (Australija).

Svi naši regioni su ostvarili rast obima, a Indija je bila ključni pokretač i ohrabrujuće je da je Džebel Ali (UAE) ostvario stabilan učinak sa rastom od 1,9 odsto u 2021. Kao što se očekivalo, stope rasta su se smanjile u poslednjem kvartalu 2021. pošto su nova varijanta COVID-19, inflacija i uska grla u lancu snabdevanja uticali na globalni rast, rekao je Sultan Ahmed Bin Sulayem, predsednik grupe i glavni izvršni direktor DP World.

Gledajući unapred u 2022., očekujemo da će naš portfelj nastaviti da ostvaruje rast i, iako je godina počela ohrabrujuće, ostajemo svesni da bi pandemija COVID-19, kontinuirani poremećaji u lancu snabdevanja, rastuća inflacija i geopolitička neizvesnost mogli nastaviti da ometaju globalni ekonomski oporavak.

Podatak dana: DP World Sautempton je obradio 1.871.081 TEU, što je doprinelo rekordnom ukupnom broju UK od 3.675.952 TEU.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...