DHL i Eve su partneri na studiji lanca snabdevanja eVTOL održavanja

DHL Supply Chain i Eve Air Mobility potpisali su Memorandum o razumevanju (MoU) kako bi sproveli „studiju ključnih zahteva i karakteristika lanca snabdevanja za Eve-ine električne letelice za vertikalno poletanje i sletanje (eVTOL)“.

Studija će istražiti kako se bitne komponente za popravke i održavanje mogu distribuirati na najefikasniji mogući način. Ključni fokus biće transport, skladištenje i odlaganje baterija koje napajaju avion.

Pored toga, kompanije će istražiti kako se upravljanje lancem snabdevanja može optimizovati za transport opšte zalihe do vertiporta, oblasti iz kojih eVTOL avion može da poleti i sleti.

Mauricio Almeida, potpredsednik za automobilsku industriju, tehnologiju i potrošače u DHL lancu snabdevanja, prokomentarisao je: „Veoma smo uzbuđeni zbog prilike da oblikujemo budućnost mobilnosti sa Eve Air Mobility. Ovakve inicijative su deo naše ESG misije, a mi doprinosimo svo naše znanje i iskustvo da ovaj još jedan veliki uspešan projekat koji je razvila brazilska vazduhoplovna industrija, od koristi za velike gradove širom sveta.”

Luiz Mauad, Eveov potpredsednik za usluge i operativna rešenja, dodao je: „Mi transformišemo urbanu vazdušnu mobilnost, koja takođe donosi logističke izazove. DHL-ova ekspertiza u ovoj oblasti – na aeronautičkom tržištu i desetinama drugih industrija – zajedno sa inovativnim načinom razmišljanja obe kompanije, biće od vitalnog značaja da se obezbedi bezbedan i agilan rad eVTOL-a.”

„Pored ponude logistike visokih performansi, naša pretpostavka je da smanjimo uticaj lanca snabdevanja na životnu sredinu u skladu sa našom svrhom da ponudimo održivije proizvode i usluge.”

eVTOLS koje je dizajnirala Eve su 100% električni i, prema kompaniji, proizvode do 80% manje emisije CO₂ od automobila. Po lansiranju, avion će biti pilotiran, ali postoje planovi za autonomne operacije u budućnosti, povećavajući kapacitet putnika sa četiri na šest.

Eve očekuje da će njeni prvi eVTOL-ovi biti u funkciji od 2026.

Razvoj vazdušne mobilnosti nije ograničen samo na putničke aplikacije. Nedavni projekti doveli su do razvoja aviona u rasponu od dronova do vazdušnih brodova, dok kompanije traže nove načine da iskoriste nebo u logističke svrhe.

izvor&foto: logisticsmanager.com

Pročitajte i...