DHL Global Forwarding i Hapag-Lloyd potpisuju ugovor o upotrebi naprednih biogoriva

DHL Global Forwarding potpisao je ugovor sa Hapag-Lloyd za korišćenje naprednih biogoriva. U opisu onoga što je opisano kao početni korak, Hapag-Lloyd će isporučiti 18.000 TEU DHL-ovog tereta, koristeći napredna biogoriva, što je ekvivalentno “Well-to-wake” smanjenju emisija CO2 od 14.000 tona.

U zajedničkoj izjavi, dve kompanije su istakle da dele viziju dekarbonizacije kontejnerskog transporta i logistike i da se obe obavezuju na jedinstven industrijski standard, prateći zadati pristup.

Komentarišući ovu najavu, Dominique von Orelli, globalni šef okeanskog tereta u DHL Global Forwarding, izjavio je:

Dekarbonizacija teškog transporta je važan izazov o kojem cela industrija treba da razmisli. Zbog toga smo veoma ponosni što smo pronašli partnera u Hapag-Lloydu koji deli iste ambicije za klimatski neutralan svet. Zajedno želimo da utremo put za Book & Claim i umetanje mehanizama kako bismo brodarima olakšali korišćenje održivih goriva.

Sa druge strane, Danny Smolders, generalni direktor globalne prodaje u kompaniji Hapag-Lloyd, dodao je:

Veoma smo srećni što smo potpisali ovaj ugovor o korišćenju značajne količine naprednog biogoriva sa DHL-om, jer oboje delimo vrednosti i ambiciju da zaštitimo našu životnu sredinu i krenemo ka zelenijoj budućnosti. Biogorivo će igrati značajnu ulogu u narednim godinama na našem putu da do 2045. dostignemo nula ugljenika.

Prema ova dva logistička giganta, u poređenju sa standardnim gorivima, čisto biogorivo koje će kompanije koristiti smanjuje emisiju gasova staklene bašte za više od 80%.

Konačno, u zajedničkoj izjavi je podvučeno da je strategija održivosti DHL-a i Hapag-Lloyda postizanje neto nulte emisije do 2050. i 2045. godine.

*izvor: trans.info; foto: unsplash.com

Pročitajte i...