DHL Express jača trgovinu između SAD i Azije svojim petim Boeing-om 777

DHL Exress, vodeći svetski provajder međunarodnih ekspresnih usluga, započeo je sa pružanjem usluga usluga svojim najnovijim teretnim avionom Boeing 777, koji je raspoređen u čvorištu Južne Azije u Singapuru.

Sa nosivošću od 102 tone, ovaj avion se pridružuje grupi četiri druga teretna aviona, takođe Boeing 777, koja su već raspoređena u Singapuru kako bi se povećala međukontinentalna povezanost između Azijsko-pacifičkog regiona i Amerike. Sa oznakom DHL-Singapore Airlines (SIA), ovih pet teretnjaka obezbeđuju ukupno 1.224 tone nosivosti kako bi zadovoljili rastuću potražnju kupaca za međunarodnim ekspresnim uslugama isporuke.

Od decembra 2023. godine, tri od pet teretna aviona tipa Boeing 777 saobraćaju na relaciji Singapur-Bangkok/Tajpej-Inčeon/Nagoja-Sinsinati-Honolulu-Sidnej-Singapur, sedam puta nedeljno. Druga dva pokrivaće rutu Singapur-Nagoja-Los Anđeles-Honolulu-Singapur, pet puta nedeljno. Sa ovim uslugama, DHL Express značajno povećava kapacitet svoje međunarodne vazdušne mreže koristeći prednost strateške lokacije i pozicije Singapura kao ključnog vazdušnog teretnog i logističkog čvorišta.

Kupci koji žele da isporučuju između Azije i Pacifika i Zapadne obale SAD mogu da očekuju skraćeno vreme isporuke na jedan dan za svoje prekogranične pošiljke koje su vremenski osetljive.

I Azija i Sjedinjene Države su velike ekonomske sile sa značajnim trgovinskim tokovima. I dalje vidimo značajnu potražnju za pošiljkama između ova dva regiona zbog ogromnog obima prekogranične e-trgovine i trgovinskih aktivnosti. U poslednje četiri godine, obim pošiljki između Azije i Pacifika (bez Kine) i SAD porastao je za više od 20 odsto“, izjavio je Ken Li, izvršni direktor za Aziju i Pacifik, DHL Express-a.

Dok nastojimo da poboljšamo trgovinsku povezanost između Azije i Sjedinjenih Država, postavljanje ovih pet teretnih aviona nam omogućava da obezbedimo efikasna i brza logistička rešenja za azijsko-pacifičke špeditere. Imajući Singapore Airlines kao našeg partnera za upravljanje i održavanje ovih aviona, takođe se povećava kvalitet naših usluga za korisnike.

U martu 2022. godine, DHL Express i SIA potpisali su ugovor o posadi i održavanju, gde bi SIA radila i nadgledala održavanje pet Boeing 777 aviona raspoređenih u čvorištu Južne Azije. DHL Express je dočekao prvi teretnjak u avgustu 2022. godine. Ovih pet teretnjaka Boeing 777 su deo DHL Express-ove “knjige narudžbi” od 28 Boeing-a 777 počev od prve kupovine 2018. godine. Kao najveći na svetu, sa najdužim dometom i kao najsposobniji dvo-motorni teretnjak, Boeing 777 takođe nudi poboljšanu efikasnost goriva. Pošto emituje 18 procenata manje CO2 u poređenju sa starim modelima B747-400, ovaj avion poboljšava DHL Express operacije i doprinosi ciljevima kompanije u pogledu održivosti.

Sa prisustvom u više od 220 zemalja i teritorija, DHL Express-ova globalna mreža se sastoji od 18 sopstvenih i partnerskih avio-kompanija i preko 300 namenskih aviona koji obavljaju više od 2.400 letova dnevno. Kompanija je posvećena stalnom poboljšanju i inovacijama u svojim uslugama i mreži tako što konstantno ulaže u svoje avione, mrežne operacije i zemaljsku infrastrukturu kako bi se zadovoljio rast prekograničnih vremenski osetljivih pošiljki.

*photo: unsplash.com

Pročitajte i...