DB Schenker i Lufthansa lansirali su redovnu teretnu liniju CO2-neutralnu

DB Schenker i Lufthansa Cargo ponovo su se udružili kako bi pokrenuli redovnu teretnu liniju neutralnu za CO2, koja saobraća između Frankfurta i Šangaja.

Potrebe za gorivom na letovima pokrivaju se održivim vazduhoplovnim gorivom (SAF), za koje kompanije kažu da će uštedeti oko 174 tone konvencionalnog kerozina svake nedelje.

Za prvi let na redovnoj liniji, koji je danas poleteo iz Frankfurta, korišćen je avion Boing 777F.

Jochen Theves, izvršni direktor DB Schenker: „Od sada su lanci snabdevanja neutralni ugljenikom takođe izvodljivi u vazdušnom saobraćaju. Naši nedeljni letovi između Frankfurta i Šangaja početak su nove ere. Ponosni smo što smo već uverili toliko kupaca u ovaj proizvod orijentisan ka budućnosti. Dalje, posao i politika moraju da preuzmu odgovornost za stvaranje većih kapaciteta za regenerativna goriva i čistu avijaciju. “

Dorothea von Bokberg, izvršna direktorka kompanije Lufthansa Cargo, dodala je: „Prvim održivim letom tereta na svetu sa DB Schenker krajem 2020. pokazali smo da je letenje bez fosilnih emisija već moguće. Danas smo zajednički pokrenuli prvu redovnu održivu vezu teretnih letova na svetu. Ovo utire put mnogim drugim vezama ove vrste. Računamo na odlučnost naše industrije i predanost potrošača da ovo zajedno pokrenemo. “

SAF gorivo se odnosi na održivi sintetički kerozin. Trenutno se proizvodi uglavnom od biomase, na primer od održivih biljnih ulja i ulja za jelo koja se mogu reciklirati. U budućnosti će biti dostupna i obnovljiva goriva koja nisu biljna. Korišćenjem SAF izbegavaju se fosilne emisije CO2 u odnosu na letove sa konvencionalnim kerozinom.

izvor&foto: aircargonews