DB Schenker i Lufthansa Cargo pokazuju posvećenost održivosti

U sredu je teretni avion iz flote Lufthansa Cargo prvi put poleteo sa posebnim dizajnom: „Flying 100% CO2 neutral powered by DB Schenker“ i ilustracijom održivog vazduhoplovnog goriva (SAF) ističu zajedničku misiju kompanija Lufthansa Cargo i DB Schenker.

Obe kompanije zajedno rade na zaštiti klime već deset godina i sada su na tržištu mogle da iznesu konkretnu ponudu. Korišćenjem SAF-a, koji se zasniva na opsežnim istraživanjima, teretni avio-prevoznik i dobavljač logističkih usluga ubrzavaju odmak od fosilnih goriva kako bi celokupnu vazdušnu teretnu industriju učinili klimatski prihvatljivijom.

Od aprila nude nedeljne, CO2 neutralne rotacije tereta između Frankfurta i Šangaja. Posebna vrata aviona skreće pažnju na pitanje SAF-a i poziva kupce da prevoze svoju teret na CO2 neutralan način.

Oduševljeni smo što je uz nas DB Schenker, partner koji tako energično promoviše smanjenje CO2 u industriji vazdušnog transporta. Ovo nam daje nam priliku da skrenemo pažnju na našu zajedničku posvećenost širom sveta. Takođe pokazuje da svoju podršku cilju „Klimatske akcije“ Ujedinjenih nacija shvatamo vrlo ozbiljno. Povećana upotreba održivog vazduhoplovnog goriva i moderna teretna flota mere su sa velikim uticajem na održivo smanjenje emisije CO2“, objašnjava Ashvin Bhat, glavni komercijalni direktor kompanije Lufthansa Cargo.

Thorsten Meincke, član odbora za vazdušne i okeanske prevoze u DB Schenker: „Održivost nije samo ono što treba imati. Naš deklarisani cilj je prevoz više robe na ekološki prihvatljiv način. Pritom zasukujemo rukave tamo gde je posebno važno biti aktivan – u vazdušnom transportu! Zajedno sa Lufthansa Cargo nudimo redovnu vezu leta za teretna CO2 neutralan način. Sada slavimo ovu prekretnicu u avionu koji će svi moći da vide. Ponosni smo što smo već uspeli da nadahnemo mnoge kupce svojom zelenom ponudom. Ovim posebnim mlazom pokrećemo svest o našem partnerstvu za održivost širom sveta.“

izvor@foto: aircargoweek.com

Pročitajte i...