DB Schenker i CMA CGM nude redovan okeanski prevoz bez emisija

DB Schenker je prva logistička kompanija koja je prebacila sve svoje količine LCL sa CMA CGM na redovnu proizvodnju bez ugljenika. Kompanija je potpisala kupoprodajni ugovor za preko 2.500 tona biogoriva sa CMA CGM, globalnim liderom u transportu i logistici.

2.500 tona je više nego što je potrebno za transport svih LCL. DB Schenker će moći da dostigne neto emisiju ugljenika sa nultom emisijom na bazi od dobrog do buđenja u LCL segmentu, zahvaljujući ovoj sveukupnoj raspodeli.

Udruživanjem snaga u ponudi zelenog kontejnerskog transporta, koji odmah smanjuje ekološki otisak pomorskog transporta, obe kompanije čine značajan korak ka dekarbonizaciji okeanskog tereta.

DB Schenker kupci mogu odmah da rezervišu LCL opciju bez ugljenika i dobiju sertifikat o smanjenju emisije za svoj klimatski bilans. Saradnja ima potencijal da smanji emisiju gasova staklene bašte za više od 7.000 tona CO2e do buđenja, što odgovara najmanje 100 procenata VTV emisija LCL kontejnera kojima se rukuje CMA CGM, što ga čini jednim od najznačajnijih poslova u logistici okeanskog tereta.

Thorsten Meincke, član globalnog odbora za vazdušni i okeanski teret u DB Schenker: „Uzbuđeni smo što ćemo uložiti značajnu investiciju u smanjenje CO2 otiska u kontejnerskom pomorskom transportu. Rad na biogorivo označava još jedan važan korak ka zelenijim lancima snabdevanja i doprinosi našoj ukupnoj agendi održivosti u transportu preko okeana. Naš cilj je da do 2040. postanemo lider održivosti u logističkoj industriji i neto emisija ugljenika, a mi ambiciozno preuzimamo vođstvo ovde sa CMA CGM.“

Olivier Nivoik, izvršni potpredsednik, CMA CGM Group: „Kao pionir i lider u održivom transportu i logistici, CMA CGM grupa se obavezala da će alternativna goriva pokriti najmanje 10 procenata svoje potrošnje do 2023. Mi već nudimo našim klijentima niz rešenja po principu „ključ u ruke“ za rešavanje njihovog ugljičnog otiska. Biogorivo je jedno od rešenja za dekarbonizaciju transporta, i mi smo oduševljeni hrabrim partnerstvom koje danas pokrećemo sa DB Schenkerom. CMA CGM nastavlja da ulaže u istraživanje i razvoj zajedno sa svojim industrijskim partnerima kako bi identifikovao izvore energije budućnosti.“

Biogorivo se može integrisati u redovne operacije bez prilagođavanja infrastrukture ili lanca snabdevanja; praktičan je i pogodan za svakodnevnu upotrebu. Biogorivo se proizvodi od otpadnih materijala, kao što su korišćena ulja za kuvanje.

Još jednom, posvećenost DB Schenker-a održivom razvoju je podržana konkretnim i opipljivim akcijama. Slično drugim održivim proizvodima, kao što su letovi sa održivim vazduhoplovnim gorivom (SAF), klijenti DB Schenker-a mogu zaista ojačati svoju agendu dekarbonizacije.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...