CMA CGM ostvario profit od 3,5 milijardi dolara u drugom kvartalu

CMA CGM Group (CMA CGM) povećala je neto dobit na 3,5 milijardi dolara u drugom kvartalu ove godine.

Nastavljamo sa izveštavanjem o rekordnim zaradama globalnih igrača. Nakon prethodnog članka o kineskom COSCO-u i povećanju profita od gotovo 50%, ovog puta je u centru pažnje još jedan gigant, sa još većim povećanjem.

Prihod francuske kompanije CMA CGM, u drugom kvartalu, dostigao je 12,4 milijardi dolara, što je povećanje od 77,2% u odnosu na isti period 2020. godine.

U drugom kvartalu 2021. godine Grupa je prevezla 5,7 miliona TEU, što je povećanje od 19,1% u odnosu na drugi kvartal 2020. godine, na koje je snažno uticala kriza u globalnoj trgovini zbog pandemije COVID-19, i povećanje od 4,4 % u prvom kvartalu 2021. godine.

Kontejnerska pomorska aktivnost bila je posebno dinamična na transpacifičkim, latinoameričkim i intra-regionalnim rutama, saopštila je francuska brodska linija.

Rodolphe Saade, predsednik i izvršni direktor CMA CGM grupe, prokomentarisao je: „Snažan skok globalne ekonomije rezultirao je neviđenom potražnjom za transportnim i logističkim uslugama.

 „Iako će se pritisak na globalne lance snabdevanja verovatno nastaviti, snažni rezultati Grupe nam omogućavaju da ubrzamo našu logističku transformaciju i naša ulaganja u industrijska sredstva.

Do kraja 2021. godine, CMA CGM će proširiti svoju flotu nabavkom šest novih brodova u sopstvenom vlasništvu kapaciteta 15.000 TEU, 17 polovnih plovila i tri nova unajmljena broda od 15.000 TEU.

*izvor: porttechnology.org; foto: pixabay.com

Pročitajte i...