CMA CGM i Air France-KLM ulaze u 10-godišnje partnerstvo

Grupacija CMA CGM i Er Frans-KLM grupa objavile su da su potpisale ekskluzivno desetogodišnje strateško partnerstvo na tržištu vazdušnog tereta. Ovaj potez će omogućiti dvema stranama da ojačaju svoju ponudu vazdušnog tereta.

U saopštenju, obe strane su istakle da će kombinovati svoje komplementarne mreže tereta, pune teretne kapacitete i namenske usluge.

Ugovor će imati početno trajanje od 10 godina. Kao rezultat sporazuma, Air France-KLM i CMA CGM će ekskluzivno upravljati kapacitetom punim teretnim avionima odgovarajućih avio-kompanija, koji će se u početku sastojati od flote od 10 punih teretnih aviona i dodatnih kombinovanih 12 aviona po narudžbi, kao što sledi u nastavku:

  • 4 potpuna teretna aviona u CMA CGM Air Cargo (sa još uvek neispunjenim porudžbinama za dodatnih 8 aviona, od kojih bi sa 2 mogla da upravlja Air France-KLM u budućnosti),
  • 6 potpuno teretnih aviona u Air France-KLM Grupi sa sedištem na aerodromu Pariz-Šarl de Gol i na aerodromu Schiphol u Amsterdamu (sa još uvek neispunjenim porudžbinama za dodatna 4 aviona).

Ovo novo komercijalno partnerstvo takođe pokriva kapacitet Air France-KLM-ovih letelica, uključujući preko 160 aviona na duge relacije. Štaviše, sporazum će podrazumevati da oba partnera koriste svoje globalne prodajne timove, predstavljajući se kao jedan klijent prema kupcu.

Obe strane veruju da će partnerstvo generisati značajnu sinergiju prihoda, uključujući zajednički dizajn kompletne mreže teretnih brodova i mogućnosti kombinovanja poboljšanih proizvoda i usluga. Obe potpisnice su takođe uverene da će sporazum pomoći da se zadovolji sve veća potreba kupaca za integrisanijim i otpornijim lancima snabdevanja.

Povrh toga, CMA CGM je najavio da će postati novi referentni akcionar u Air France-KLM-u. Namerava da preuzme do 9% ek-post akcijskog kapitala Air France-KLM-a za period koji je u skladu sa implementacijom strateškog komercijalnog partnerstva.

*izvor: trans.info; foto: unsplash.com

Pročitajte i...