CMA CGM Air Cargo postavlja svoje kapacitete na CargoAi

CMA CGM Air Cargo će svoje kapacitete postaviti na portal za rezervacije CargoAi jer želi da proširi svoj domet sa malim i srednjim preduzećima špediterima.

CargoAi je rekao da je CMA CGM 71. avio-kompanija koja je postavila svoje kapacitete na portal i da dodatak znači da špediteri mogu pretraživati od 195 izvora do 447 destinacija.

Portal je takođe prvo onlajn tržište koje nudi CMA CGM kapacitet za trenutne rezervacije „u skladu sa prvom sopstvenom redovnom uslugom teretnog prevoza CMA CGM od Pariza do SAR Hong Konga i obrnuto“.

Mat Petot, osnivač i izvršni direktor CargoAi-a, rekao je: „Veoma smo brzo rasli zahvaljujući našem drugačijem pristupu i posebnom fokusu na to da našim avio-kompanijama olakšamo integraciju i našim korisnicima špeditera da naprave rezervacije. Naša jedinstvena kombinacija tehnološkog i vazdušnog teretnog talenta je pomogla da se pokaže da CargoAi može da isporuči moderna tehnološka rešenja veoma brzim tempom ovoj industriji. Imamo još mnogo posla i 2023. već izgleda veoma uzbudljivo jer će se CargoAi fokusirati na isporuku novih rešenja izvan naše platforme za e- booking (CargoMART) i raditi na prilagođenim projektima za naše partnere.“

Magali Beauregard, glavni komercijalni direktor CargoAi-a, dodao je: „Oduševljeni smo što CargoMART postaje prvo tržište koje prodaje usluge teretnog transporta CMA CGM-a. Ovo je odličan dodatak našem postojećem portfoliju avio-kompanija od kojeg korisnici na www.CargoAi.co imaju koristi.”

CMA CGM Air Cargo je u vlasništvu brodskog giganta CMA CGM i počeo je sa radom 2021.

Kompanija brzo proširuje svoju teretnu flotu – bila je jedna od prvih koja je potpisala LOI za novi Erbasov teretnjak A350, kao i teretnjake B777– i ima partnerstvo u kapacitetima sa Air Frans KLM grupom.

Prošle godine se CargoAi fokusirao na svoju ponudu smanjenja emisija, a portal je nedavno pokrenuo opciju kupovine SAF-a kada se izvrše rezervacije.

Portal takođe nudi kalkulator ugljenika i ocenu efikasnosti CO2.

izvor&foto: aircargonews.net

Pročitajte i...