China Southern Airlines planira da se izdvoji i uvrsti svoju logističku podružnicu na Šangajsku berzu

Plan avio-kompanije za China Southern Air Logistics potvrđen je u najavi na veb stranici SSE.

U saopštenju, China Southern Airlines je rekao da „spin-off još uvek mora da ispuni niz uslova pre nego što se može primeniti“.

Avio-kompanija je saopštila da se nakon završetka spin-offa akcionarska struktura kompanije neće promeniti. Sestrinska publikacija Air Cargo News-a, FlightGlobal, rekla je da je odbor avio-kompanije odobrio uvrštavanje China Southern Air Logistics na listu 28. marta, navodeći da taj potez ima „komercijalnu razumnost, neophodnost i izvodljivost“.

Politika kineske vlade bez Covid-a ozbiljno je uticala na letove u i iz zemlje tokom pandemije, a China Southern Airlines pretrpela je rekordne gubitke 2022.

Avio-kompanija je prijavila operativni gubitak od 22,5 milijardi CNI u godini do 31. decembra 2022, što je značajan porast u odnosu na gubitak od 9,9 milijardi CNI 2021, saopštio je FlightGlobal.

Odbor avio-kompanije je primetio da su preduzeti koraci za smanjenje letova i smanjenje troškova, ali su operacije kompanije pretrpele „relativno značajan uticaj i pretrpele gubitke“.

Osnovana 2018. godine, China Southern Air Logistics pruža usluge logistike i letove vazdušnog tereta.

Kompanija je uspostavila Šangaj i Guangdžou kao svoja „čvorišta sa dvostrukim teretom“ i razvio teretnu mrežu koja pokriva 10 domaćih i međunarodnih stanica.

Planovi za uvrštavanje kompanije China Southern Air Logistics na listu prvi put su objavljeni krajem novembra prošle godine, iako je aviokompanija tada saopštila da nije podnela nijednu zvaničnu prijavu.

izvor&foto: aircargonews.net

Pročitajte i...