China Merchants predstavlja nosače automobila na metanol

China Merchants Energy Shipping (CMES) potpisao je ugovor za šest auto-prevoznička broda na methanol, sa dvostrukim gorivom, u vrednosti od oko 597 miliona dolara.

Jedinica za transport energije, China Merchants Group-e, potpisala je pismo o svojim namerama, sa China Merchants Industry Holdings, jednom od tri vodeće grupe za brodogradnju u Kini, za dva čvrsta broda od 9.000 CEU za isporuku do 2025. godine i četiri opciona broda do 2026. godine.

CMES je u regulatornom podnesku naveo da je plan da se „iskoriste tržišne prilike i dodatno proširi flota“ u sektoru međunarodnih prevoznika vozila.

Ranije ove godine, kompanija je objavila svoju nameru da investira u širenje kapaciteta i unapredi neke postojeće Ro-Ro brodove, pogodne za okeanski transport, nakon što je obezbedila dugoročne ugovore sa nekoliko prvostepenih proizvođača u zemlji i inostranstvu.

Izgrađen 2009. godine, Čang Tai Hong, kapaciteta od 4.900 ceu, najveće brodske podružnice CMES-a koju trenutno poseduje, CSC Roro Logistics, nedavno je modifikovan i pušten u spoljnotrgovinske operacije. Prema podacima VesselsValue, CSC Roro Logistics, takođe poznat kao Guangzhou China Merchants RoRo Transportation, poseduje još devet malih i srednjih brodova za domaću trgovinu.

*izvor: splash247.com

Pročitajte i...