Britansko Udruženje luka pridružilo se Programu održivosti svetskih luka

Britansko udruženje luka (BPA) pridružilo se Svetskom programu održivosti luka, sa globalnim naporom poboljšanja i daljom integracijom lučke industrije (Program 17 ciljeva održivog razvoja UN-a).


Program održivosti svetskih luka (WPSP) osnovalo je 2018. godine Međunarodno udruženje luka (IAPH), čiji je BPA pridruženi član.


Ovo je prvi veliki korak koji BPA preduzima u održivijim i koordinisanim naporima da podrži britanske luke u dekarbonizaciji njihovih operacija i poslovanja.


Program nastoji da poboljša i koordinira buduće napore na održivosti luka širom sveta i da podstakne međunarodnu saradnju sa partnerima u lancu snabdevanja, a koji pokriva: klimu i energiju, otpornost, domet zajednice, zdravstvenu sigurnost, upravu i etiku.


Komentarišući, Mark Simmonds, direktor BPA za politiku i spoljne poslove, rekao je: „Oduševljen sam što se BPA pridružuje WPSP-u kao partner. Naši članovi su izuzetno raznoliki u svojoj veličini, poslovnom modelu, specijalnosti i u pogledu toga gde se nalaze na svom „putu“ održivosti.“


Neki od naših članova već su angažovani na programu, ali ovo će pružiti priliku za više luka u Velikoj Britaniji da uče i doprinose rastućoj globalnoj banci znanja, iskustva i stručnosti.“


*izvor: porttechnology.org; foto: pixabay.com

Pročitajte i...