BlueBoxAir izračunava emisiju CO2 u realnom vremenu

BlueBox Sistems sada nudi BlueBoxAir sa svojim softverom za praćenje vazdušnog tereta. BlueBoxAir omogućava korisniku da izračuna emisiju CO2 svake pošiljke u realnom vremenu i do detalja.

Već je aktivno u upotrebi u zajednički razvijenom partnerskom softveru SmartAir! sa globalno aktivnim provajderom kompletnih usluga Hellmann Worldwide Logistics. U logistici, kupci sve više obraćaju pažnju na sopstvene emisije CO2.

Cilj je da se što preciznije izmeri CO2 otisak na nivou pošiljke, tako da se onda može nadoknaditi. Međutim, sadašnji alati daju samo vrednosti CO2 jedinice zasnovane na težini i udaljenosti.

BlueBoxAir obezbeđuje tačnost koju traže logističke kompanije i njihovi kupci. Konkretnim dodeljivanjem pošiljke letu, tipu aviona koji se koristi i podacima o letu u realnom vremenu, može se izračunati tačna emisija CO2 po isporučenom proizvodu.

Pored toga, BlueBoxAir pruža jedinstven nivo detalja i izveštavanja sa podacima o isporuci u realnom vremenu, koji su usmereni na optimizaciju lanaca snabdevanja. To postiže korišćenjem GPS koordinata pojedinačnih aviona, kao i aerodromskih podataka za prikupljanje tačnih podataka o zaustavljanju i utovaru.

Korisnički interfejs koji je jednostavan za korišćenje, zajedno sa mnogim alatima za izveštavanje i analizu implementiranih kao standard, rezultiraju pregledom koji je jedinstven na tržištu – centralizovan preko jedne platforme.

„Integracija podataka o CO2 u naše BlueBoxAir rešenje je bio logičan sledeći korak za nas u njegovom daljem razvoju. Sa podacima koje prikupljamo putem naše platforme, pružamo upravo pregled koji će kompanijama trebati u budućnosti sa pojačanim fokusom na održivost i osetljivost na emisije. Ovo unosi važan faktor CO2 otiska u optimizaciju lanca snabdevanja, omogućavajući BlueBoxAir korisnicima da uštede do 25% CO2“, kaže generalni direktor BlueBox Sistems Martin Šulce.

„Obračun i kompenzacija emisije CO2 igra sve važniju ulogu za naše kupce. Činjenica da smo jedni od prvih koji su uspeli da zadovoljimo ovu veliku potražnju sa našim zajedničkim rešenjem SmartAir! kroz našu saradnju sa BlueBox Sistems čini nas veoma ponosnim. Zato što to nije važno samo za naše klijente, već i za životnu sredinu,” dodaje Rasmus Hage, menadžer ključnih naloga pametne vidljivosti u Hellmann Worldwide Logistics.

izvor&foto: aircargoweek.com

Pročitajte i...