Baš lepa priča: ICTSI Pakistan dostigao cilj od 10 miliona TEU

Pakistan International Container Terminal (PICT), podružnica International Container Terminal Services, Inc (ICTSI), dostigao je prekretnicu u rukovanju kontejnerima, svojim 10-milionitim TEU.

Ceremonija proslave ovog izuzetnog postignuća održana je u prisustvu regionalnog šefa ICTSI-a, Hans-Olea Madsena (Evropa, Bliski istok i Afrika), nezavisnog direktora PICT-a, Rune Rasmussen i tima višeg menadžmenta PICT-a.

Ovo značajno obeležje rezultat je sinhronizovanih napora i posvećenosti celog našeg tima, zajedno sa jačanjem partnerstva i kohezije u kojima uživamo sa našim cenjenim klijentima, koji su među ključnim elementima našeg uspešnog poslovanja“, rekao je izvršni direktor PICT -a, Khurram Aziz Khan .

„Prekretnica od 10 miliona TEU, izraz je posvećenosti PICT -a da podržava ekonomsku otpornost zemlje“, nastavio je Khan. „Dok nastavljamo da gradimo svoje nasleđe, naša vizija da postanemo kontejnerski izbor najprometnijeg lučkog grada Pakistana odjekuje našim svesnim naporima i usredsređenim akcijama ka poboljšanju lakoće poslovanja, promovisanju digitalizacije i pružanju efikasnih korisničkih usluga našoj klijenteli. ”

Terminal koji se nalazi u luci Karači prvi je put počeo sa radom 2002. godine i nudio je veze sa centralnom Azijom, Avganistanom i zaleđem zapadne Kine.

Ovo je sled iz vesti iz avgustu 2021. godine, kada je terminal Gateway Basra (ICTSI Irak), koji radi u luci Umm Qasr, dostigao prekretnicu od tri miliona TEU. To se poklopilo sa njihovom sedmom godinom rada (od osnovanja 2014. godine).

*izvor: porttechnology.org; foto: pixabay.com

Pročitajte i...