Avioni ponove lete nad Australijom

Čuveni Qantas, zajedno sa low-cost kompanijom Jetstar, planiraju da izvrše „hiljade letova“ nakon odluke države Novi Južni Vels da otvori svoje granice od 23. novembra.
Otvaranjem granice prema državi Victoria, dva prevoznika će izvršiti preko 250 letova na pet ruta, do glavnog grada Viktorije Melbourna i regionalnih odredišta u državi, kažu iz Qantasa.
Nova ruta će pokazati da dva prevoznika rade sa nešto manje od 40% domaćeg kapaciteta pre-koronavirusa, u odnosu na postojeće nivoe, pri čemu se koristi samo 30% kapaciteta od perioda pre-koronavirusa.

Pre Covida, Melbourn-Sidney je bila najprometnija vazdušna linija u Australiji i druga najprometnija na svetu“, kaže Andrew David, izvršni direktor kompanije Qantas Domestic & International.
U jednom opterećenom danu, Qantas i Jetstar bi dnevno obavljali više od 100 letova između Novog Južnog Velsa i Viktorije. Tokom zaključavanja, naš raspored se smanjio na jedan let dnevno

Granica između Novog Južnog Velsa i Viktorije zatvorena je 8. jula nakon naglog skoka zaraženih. Nakon toga, zaključavanje države direktno je uticalo na nagli pad koronavirusa.

izvor: flightglobal.com
Image by Marsel Elia from Pixabay