Atran i AirBridgeCargo izvršili zahteven transport avionskih motora iz Rusije u Francusku

Avionske kompanije Atran i AirBirdgeCargo (ABC), su deo Volga-Dnepr Grupe, prevezli su avionske motore iz Jakutska u Rusiji do Pariza u Francuskoj.

Prevoznici su rekli da je zadatak prevoza dva motora PV123 Pratt & Whitney za avione Bombardier K-300 – ukupne težine 1.520 kg – “složen” i demonstrirali su svoj koncept “teretnog supermarketa”gde su usluge više od jednog prevoznika u grupi iskorišćene.

Operacija dva prevoznika u grupi obuhvatala je specijalnu kontrolu utovara na aerodromu Jakutsk, carinjenje izvoza na aerodromu Krasnojarsk, obradu dokumentacije, koordinaciju svih odeljenja i stalnu komunikaciju sa kupcem. Prevoznici su rekli da su planiranje i isporuka motora trajali ukupno četiri dana.

Specijalizovani teret prevezen je jednim Atranovim Boingom 737-800BCF od Jakutska do Krasnojarska, pre nego što je ukrcan u jedan od ABC-ovih aviona Boeing 747-8F i prebačen avionom za Pariz preko Amsterdama.

Vitaliy Andreev, generalni direktor kompanije Atran’s, komentariše: „Na osnovu naše jedinstvene stručnosti u transportu motora, kvalifikovanih stručnjaka, opsežne baze podataka sa svim tehničkim specifikacijama i zahtevima za isporuku, ne samo da obezbeđujemo vreme i sigurnu isporuku, već i složeno logističko rešenje za naše klijente. Koncept teretnog supermarketa omogućava glatku koordinaciju svih organizacionih pitanja sve na jednom mestu, što pojednostavljuje postupak i čini ga transparentnijim. “

Nikolay Glushnev, generalni direktor u ABC, dodao je: „Razumemo čitav obim odgovornosti kada je u pitanju transport motora koji je svaki put organizovan u skladu sa industrijskim i avio-standardima, OEM smernicama i IATA DGR [propisima o opasnim robama] ako je potrebno. U poslednje četiri godine isporučili smo preko 3.000 motora širom sveta podržavajući naše kupce čak i tokom pandemije prema novim pravilima o biološkoj sigurnosti. Nastavićemo da razvijamo naša rešenja u ovom sektoru, uključujući kroz partnerstvo sa drugim prevoznicima Volga-Dnepr Grupe.“

izvor&foto: aircargonews