Atlas Air naručuje Boing 777 teretne avione

Atlas Air Worldwide Holdings Inc. je naručio četiri nova teretna aviona Boing 777.

Kompanija, kojoj je u novembru prihod po prvi put prešao granicu od milijardu dolara, rekla je da je narudžbina 777-200LRF-a odgovor na snažnu potražnju kupaca za namenskim međunarodnim kapacitetima za široki transport, posebno u brzorastućim e-trgovina i ekspresna tržišta.

Nakon isporuke prvog 777-200LRF, očekuje se da će ostala tri teretna aviona biti isporučena tokom 2023.

Ova investicija će ojačati Atlasovu flotu, koja trenutno uključuje 14 teretnih aviona kojima kompanija upravlja ili pruža klijentima na bazi suvog lizinga preko svoje podružnice Titan Aviation Leasing.

„Ovi novi avioni će unaprediti naš strateški plan rasta dok nastavljamo da kapitalizujemo snažnu potražnju za namenskim kapacitetima za vazdušni transport“, rekao je Džon Ditrih, predsednik i izvršni direktor Atlas Air Worldwide-a.

Ihssane Mounir, viši potpredsednik za komercijalnu prodaju i marketing Boinga, rekao je: „Ovi novi 777 teretni avioni pružaju Atlasu veći kapacitet, efikasnost goriva i operativnu fleksibilnost za svoje klijente.“

Pored svoje flote, Atlas je najveći svetski operater teretnih aviona Boing 747, sa 49 u svojoj trenutnoj floti. Kompanija je ranije najavila da će preuzeti četiri nova teretna broda 747-8 tokom 2022. godine, a prva isporuka se očekuje u maju. Ovi avioni su poslednja četiri teretnjaka 747 koje će Boing proizvesti, saopštio je Atlas. Kompanija takođe upravlja i iznajmljuje značajnu flotu od 767 i 737 aviona za domaće, regionalne i međunarodne teretne i putničke operacije.

Atlas Air Worldwide je matična kompanija Atlas Air Inc. i Titan Aviation Holdings Inc. i većinski je akcionar Polar Air Cargo Worldwide, Inc.

izvor&foto: aircargonews

Pročitajte i...