APM Terminals ističe prednosti API interfejsa u razmeni podataka

Jedan od najvećih globalnih lučkih i terminaskih operatera, APM Terminals (APMT), sa sedištem u Holandiji, lansirao je još dva API programska interfejsa, čime je povećao broj terminala koji pružaju podatke u realnom vremenu na svojim čvorištima.

U izjavi, kompanija je istakla da veruje da bi, ako bi i drugi partneri u lancu snabdevanja sledili njenu inicijativu, mogla znatno poboljšati konkurentnost slivnih područja podržanih njenim terminalima.

Pokretanjem API-ja za povraćaj praznih kontejnera ranije u martu ove godine, kontejneri koji prolaze kroz objekte APMT-a mogu se pratiti u realnom vremenu tokom celog terminalnog ciklusa.

APM terminali Maasvlakte II u Roterdamu i SFCT u Majamiju takođe su ovog meseca započeli sa deponovanjem API interfejsa podacima u realnom vremenu, dostižući ukupan broj od 13 terminala,  planirajući i dodatne terminale tokom godine.

Tokom poslednjih godina, APM terminali su uložili puno u tehnologije koje su TOS podatke učinile još tačnijim i još „realnijim u vremenu“, poput radio-frekvencijske identifikacije (RFID), optičkog prepoznavanja karaktera (OCR), GPS sistema za otkrivanje položaja i 4G LTE mreža.

Zahvaljujući pouzdanim podacima koji se sada automatski unose u sopstvene sisteme za upravljanje prevozom kupaca putem API-ja APM terminala, lanci snabdevanja kupaca postaju sve efikasniji.

Transferi između različitih načina prevoza dešavaju se sa minimalnim kašnjenjem ili prekidima.

Ovo značajno poboljšava konkurentnost kompanije, roba brže stiže do kupaca, troši se manje vremena i goriva na transport i poboljšava pouzdanost i predvidljivost, što smanjuje nepotrebno držanje otpada i zaliha.

David Francis, šef digitalnih proizvoda na APM terminalima, rekao je da bi lokalne ekonomije mogle imati znatno veću korist ako bi ova vrsta tehnologije bila dostupna za sve modalitete lanca snabdevanja u regionu ili šire.

„To bi podrazumevalo objedinjavanje podataka ne samo iz API-ja APM terminala, već i iz svih transportnih modaliteta, u jedinstveni regionalni sistem, kako bi se obezbedila potpuna vidljivost od početka do kraja.“

izvor: porttechnology.org

foto: pixabay.com

Pročitajte i...