Antonov AN-124 prevezao rudarsku opremu od Australije do Brazila

Chapman Freeborn zakupio je tri leta AN-124 da bi na vreme iz Australije premestio pošiljku nove opreme od 370 tona u rudnik u Brazilu kako bi se nastavil sa radom u fabrici.

Inženjeri kompanije Antonov Airline za planiranje tereta dizajnirali su prilagođene okvire za nošenje dva dela opreme. Teret je utovaren i istovaren pomoću internih inženjerskih rešenja Antonova za prevelike projektne terete.

Letovi koji je unajmio Chapman Freeborn, izvršili su niz tehničkih zaustavljanja zbog ukupne težine tereta, kao i ograničenja COVID-19 za odmor posade na aerodromima na ruti.

Teret je uključivao džinovsko bušeće okno i transportnu kolevku, koji su bili potrebni za nadogradnju mašina na krajnjem odredištu sa minimalnim zastojem koji je uticao na rad.

Vremenska linija je bila izazovna – u početku je naš plan leta bio ukupno šest dana, međutim, to smo morali da promenimo na devet dana nakon procene tereta“, rekla je Ana Bocchini iz Chapman Freeborn Cargo Broker.

Antonov Airlines je ukrajinska teretna aviokompanija koja obavlja međunarodne čarter usluge u svetu cargo tržišta. Oni poseduju jedini završeni Antonov An-225, najveći svetski operativni teretni avion.

izvor&foto: breakbulk.news