Antonov Airlines uspešno prevezao komponente postrojenja mobilnog generatora gasne elektrane od Slovenije do Afrike

Antonov Airlines u saradnji sa Chapman Freeborn Germany uspešno je završio tri leta AN-124-100 za transport novog mobilnog generatora gasne elektrane i prateće opreme iz Ljubljane, Slovenija, do Kanoa, Nigerija.

Isporučeni teret, uključujući generator, turbinu i dodatnu opremu, bio je težak oko 200 tona. Projekat je nastajao godinu dana.

„Ceo tim Antonov, od komercijalnog do operativnog, planiranja ruta i planiranja utovara, blisko je sarađivao sa našim klijentom i agentima kako bi osigurao bezbednu isporuku ovog važnog tereta, koji će podržati energetske potrebe u Nigeriji“, rekao je Judžin Kiva, izvršni komercijalni direktor, Antonov Airlines.

„Naša profesionalna letačka posada i tehničko osoblje osigurali su da letovi proteknu nesmetano i da je teret stigao bezbedno i na vreme spreman da zadovolji svoje humanitarne potrebe.

Antonov u vlasništvu Ukrajine nastavlja da leti širom sveta, dajući prioritet letovima za ukrajinsku vladu, Strategic Airlift International Solution (SALIS) i humanitarne misije.

Antonov Airlines, svetski lider u transportu vangabaritnih tereta, takođe upravlja komercijalnim letovima koristeći svoju flotu od pet aviona AN-124-100.

Službe odgovorne za planiranje transporta i održavanja aviona privremeno su premeštene u Lajpcig u Nemačkoj.

„To nam omogućava da obezbedimo dalji kontinuiran i bezbedan rad aviona flote Antonov“, naglasio je Levgen Gavrilov, vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije Antonov.

izvor&foto: aircargoweek

Pročitajte i...