Antonov Airlines prevezao opremu za proizvodnju farmaceutskih proizvoda iz Nemačke u SAD

Antonov Airlines je prebacio osnovne farmaceutske mašine iz Nemačke u SAD, gde će se koristiti za proizvodnju COVID-19 vakcina.

Prevoznik je bezbedno izvršio šest teretnih letova sa aerodroma Frankfurt-Hahn, Nemačka, do SAD-a – uključujući Baltimor, Merilend i Kinston Regional Jetport u Severnoj Karolini – pri čemu su neki letovi bili po izuzetno lošim vremenskim uslovima u SAD-u izazvanim snežnim olujama.

Obilne snežne padavine širom SAD značile su promenu aerodroma u dolasku za jedan od letova od Baltimora do međunarodnog aerodroma Stewart, Njujork, kako bi se obezbedila sigurna dostava tereta.

Antonov Airlines je koristio avione AN-124, svaki sa korisnim teretom od 150 tona, za nošenje mašina, pri čemu je svaka pošiljka težila 100 tona.

Teret je utovaren i istovaren na AN-124 pomoću spoljnih dizalica i jedinstvene opreme za utovar koju su razvili inženjeri kompanije Antonov Airlines.

DHL Global Forwarding je unajmio prevoznika Antonov Airlines za prevoz opreme.

Letovi su bili sjajan čarter projekat koji smo zajedno sa kompanijom Antonov Airlines izveli profesionalno i uz najveće zadovoljstvo kupaca“, rekao je Christopher Klein, viši menadžer globalnih povelja, DHL Global Forwarding.

izvor&foto: aircargoweek.com