Antonov Airlines prevezao četrdeset tona rudarske opreme

Antonov Airlines je prevezao 40 tona rudarske opreme iz francuskog Vatrija u Comodoro Rivadaviu u Argentini kako bi ispoštovao strogi rok i osigurao nastavak rudarskih operacija.

Odseci prevelikog tereta, koji su uključivali veliku poluautogenu glavu mlina (SAG), podeljeni su u četiri sekcije i transportovani na AN-124-100 koji je iznajmio Dynami Aviation.

„Vazdušni transport je bio jedini način za bezbedan transport ove rudarske opreme i ostao je u vremenskom okviru kupca kako bi se ograničio bilo kakav uticaj na rudarske operacije“, rekao je Jérémy Sigaul, operativni menadžer, Dynami Aviation.

AN-124-100 kompanije Antonov Airlines izabran je za ovaj projekat zbog svoje sposobnosti da primi više od 700 kubnih metara tereta neobičnog oblika.

„Četiri komada tereta su utovareni i istovareni pomoću avionskih dizalica AN-124-100 i biće korišćeni u stvaranju novih tunela u rudniku u blizini Comodoro Rivadavia“, rekla je Olha Danilova, komercijalni direktor kompanije Antonov Airlines.

„Zahvaljujemo našem uvaženom partneru Dynami Aviation na profesionalizmu i predanom timu koji uvek doprinosi uspešnom prevozu.“

Putovanje tereta trajalo je dva dana preko Sal -a, Cabo Verde, gde je bilo odmora za posadu i stanice za punjenje gorivom, i drugog tehničkog zaustavljanja u Viracoposu u Brazilu.

Antonov Airlines beleži porast čartera vezanih za rudarstvo

Ukrajinska kompanija specijalizovana za teretni vazdušni teret zabeležila je porast čartera za rudarske projekte 2021. godine, završivši tri leta opreme u vrednosti od 370 tona od Australije do Latinske Amerike u martu, i dva leta sa ukupno 216 tona iz Turske za Burkinu Faso i Liberiju u aprilu.

izvor&foto: projectcargojournal.com

Pročitajte i...