Anketa pokazuje da pametne karte mame generaciju Z da se vrati na železnicu

GTR anketa pokazuje da bi za 84 odsto mladih ispitanika verovatnoća putovanja vozom bila veća zahvaljujući tehnologiji pametnih karata.

Pametne karte su budućnost železnice prema novom istraživanju koje je naručila Govia Thameslink Railway (GTR), pri čemu 58 odsto potrošača kaže da bi putovali vozom koristeći pametne karte, nakon što saznaju nešto više o njima.

Mlađe generacije su bile najzainteresovanije za prelazak na pametne karte, a 84 odsto mladih od 16 do 24 godine složilo se da bi razmotrili češće putovanje vozom nakon što saznaju o prednostima pametnih karata. Istraživanje železničkog operatera koji vodi usluge Southern, Thameslink i Great Northern otkrilo je da skoro šest od 10 putnika (59 odsto) ranije nije znalo za pametne karte, pa stoga nije bilo upoznato sa mnogim prednostima njihovog korišćenja.

Opcije pametnih karata su danas dostupne širom Ujedinjenog Kraljevstva“, rekao je Ian McLaren, šef inovacija i glavni finansijski direktor u GTR-u. „GTR-ova ključna pametna kartica i eTickets nude lakši i brži način kupovine, obnavljanja i korišćenja karata za voz, u poređenju sa papirnim kartama. Sada je još brže učitavanje karata na vašu Key Smart karticu pomoću naše aplikacije, smanjujući vreme provedeno na stanici.

Nisu samo mladi ljudi oni koji žele da menjaju papirne karte za pametne karte. Mnogi ispitanici (66 procenata) od 35 godina su izjavili da ih ništa ne bi sprečilo da koriste pametnu kartu.

„GTR-ove Key Smart kartice pružaju jasne prednosti za potrošače, kao što je najpovoljnija cena karte za dan na KeyGo-u i automatski podstiču putnike da traže kompenzaciju za vozove koji kasne,“ nastavio je Meklaren. „Za Govia Thameslink Railway, to je veliki podsticaj za našu ambiciju da smanjimo zavisnost od manje održivih i manje pouzdanih papirnih karata.

*izvor: globalrailwayreview.com; foto: unsplash.com

Pročitajte i...