AirBaltic gradi Baltic Cargo Hub na međunarodnom aerodromu u Rigi

Letonska nacionalna avio-kompanija AirBaltic i međunarodni aerodrom Riga potpisali su ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju novog teretnog hangara Baltic Cargo Hub na teritoriji aerodroma. Planirano je da ovo čvorište postane najveći centar za preradu tereta u baltičkom regionu, kako je izvestila aviokompanija.

Trenutni planovi sugerišu da će ukupna površina Baltic Cargo Hub-a iznositi 6.000 m2. Plan je da građevinski radovi započnu krajem 2022. godine i završe do 2024. godine.

Projekt biće finansiran od strane poslovnih banaka, a njime će upravljati podružnica AirBaltic-a SIA Baltijas Kravu centrs.

Generalni direktor AirBaltic-a Martin Gauss: „Godinama je AirBaltic Cargo servisirao dostavu pošte i tereta u i iz Letonije koristeći postojeći hangar. Ali ovaj hangar će biti srušen kako bi se napravio put za železničku prugu Rail Baltica. Novi Baltic Cargo Hub pomoći će kompaniji da obradi više od 30.000 tona tereta svake godine.“

AirBaltic je pobedio na tenderu međunarodnog aerodroma u Rigi, organizovanom u novembru 2020. godine, za zakup zemljišta i izgradnju multimodalnog logističkog centra.

izvor: bnn-news.com

Image by David Mark from Pixabay

Pročitajte i...