Air Europa produžava ugovore o upravljanju teretnim saobraćajem u Španiji

Španski prevoznik Air Europa produžio je ugovore za rukovanje teretom sa kompanijom Worldwide Flight Services (WFS) u Madridu i Barseloni.

Obnovljeni ugovori produžavaju partnerstvo dveju kompanija u Španiji na četvrti kvartal sledeće godine.

Air Europa upravlja putničkim avionima Boeing 787 i 737-800 iz Madrida i Barselone do odredišta u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi.

Količine prevezenog tereta, kojima je bio opterećen teretni terminal WFS-a u Madridu, dostigle su 27.000 tona u 2020. godine, kao i stotine tona u prvih pet meseci ugovora u Barseloni.

Air Europa je prvi put postala klijent WFS-a u Madridu 2018. godine. Kompanije su potom u januaru ove godine postale partneri u Barseloni.

Humberto Castro, generalni direktor teretne španije u WFS-u, komentarisao je: „VFS nastavlja da ulaže ključne investicije da bi poboljšao svoje usluge upravljanja teretom u Španiji, sa osnovnim fokusom na sigurnost, pouzdanost i održivost. To nam omogućava da sklopimo važne ugovore i proširimo postojeće odnose sa glavnim klijentima avio-kompanija poput Air Europa.

WFS takođe vodi operacije rukovanja teretom na aerodromu Valensija u Španiji.

Sveukupno u Španiji, WFS opslužuje 60 aviokompanija na aerodromima u Madridu, Barseloni i Valensiji na skladišnom prostoru koji se prostire na više od 35.500 kvadratnih metara. To uključuje dve hladne prostorije za teret sa kontrolisanom temperaturom u svom čvorištu sa certifikatom BDP u Madridu.

*izvor i foto: aircargonews.net/pixabay.com

Pročitajte i...