Aerodrom u Briselu i Skeyes testirarali sigurnosni sistem za otkrivanje bespilotnih letelica i dronova

Briselski aerodrom i Skeyes testirali su operativnu upotrebu dronova na aerodromu i oko njega. U sigurnom okruženju postavlja se inovativna bezbednosna bespilotna letelica, kojom se može upravljati sa velike udaljenosti kako bi se otkrilo kako dronovi mogu povećati sigurnost i efikasnost aerodromskih operacija. Pored toga, ispituje se sistem za otkrivanje dronova koji otkriva neželjene dronove, jer oni nisu dozvoljeni u normalnim okolnostima na aerodromu i oko njega.

Dronovi i letelice nisu dobra kombinacija, zbog čega su dronovi zabranjeni na aerodromu i oko njega. Zalutali dron može stvoriti veoma opasne situacije za vazdušni saobraćaj. Jedini izuzetak je sigurnosni dron koji aerodrom i Skeyes u Briselu testiraju u bliskoj saradnji. Tokom dva dana testiranja 31. marta i 1. aprila istraživale su se mogućnosti i operativni postupci takvog sigurnosnog drona.

Sigurnosni dron za aerodromske inspekcije

S obzirom na veliku površinu aerodroma, dron može biti sredstvo za brzo sticanje jedinstvene perspektive situacije na određenoj lokaciji na teritoriji aerodroma. U saradnji sa Citimeshom, operatorom bespilotne letelice i partnerom za privatnu 5G mrežu na aerodromu, na aerodromu u Briselu je prvi put testiran sigurnosni dron. Posebnost ovog drona je u tome što se njime može upravljati sa veoma velike udaljenosti putem privatne 5G mreže na aerodromu. Za ovaj test pilot bespilotne letelice Citimesh nije bio na lokaciji, već u Zapadnoj Flandriji (Briž). Preko 5G je kontrolisao bespilotnu letelicu „izvan vidnog polja vidljivosti“!

Na aerodromu postoje razne aktivnosti za koje bi dronovi mogli da pruže dodatnu vrednost. Tokom testnih dana istraživaće se kako se bespilotna letelica može koristiti za inspekcijske krugove na terenu i za nadgledanje područja aerodroma, gde bespilotna letelica može pored fizičkih pregleda funkcionisati i kao daljinski dvogled. Druga simulacija odnosi se na incident sa letelicom gde dron može vrlo brzo da stigne da stekne prvi utisak o situaciji i da već može da prosledi važne informacije hitnim službama. Dron bi se takođe mogao koristiti za inspekcije u vezi sa životinjama, kao što su ptice ili zečevi, na aerodromu, jer ove životinje mogu biti opasne za vazduhoplove koji uzleću ili sleću.

Sistem za otkrivanje drona u praksi

Dron nije dozvoljen u blizini aerodroma. Znakovi koji označavaju „zonu bez dronova“ mogu se naći oko aerodroma radi bezbednosti vazdušnog saobraćaja. Budući da su dronovi sve češći, drugi cilj dana testiranja bio je da se utvrdi da li se dronovi mogu otkriti u blizini aerodroma koristeći kombinaciju različitih tehnologija. Ovo omogućava otkrivanje kako zadružnih bespilotnih letelica čiji je let odobren i koji dele svoju lokaciju, tako i nesaradničkih bespilotnih letelica. Tokom testa biće korišćeno je nekoliko dronova da bi ih naknadno identifikovali.

Operator bespilotne letelice mora unapred kontaktirati regulator da zatraži njihov let. Tokom testa proverava se da li podaci o odobrenju leta odgovaraju stvarno izvršenom letu. Pored vizuelnog posmatranja pilota, obezbeđenja aerodroma ili kontrolora letenja, otkrivanje putem visokotehnoloških sistema jedini je način brzog otkrivanja neovlašćenih letova. Na platformi za upravljanje bespilotnim letelicama kompanije SkeyDrone, podružnice Skeyes-a, podaci iz otkrivanja bespilotnih letelica i ovlašćenja za letove se upoređuju, obrađuju i vizualizuju. Na osnovu ovih rezultata, sada je moguće dalje istražiti koje tehnologije mogu ponuditi najveću dodatu vrednost.

Sigurno okruženje

Ovi testovi su pripremljeni dugo vremena unapred. Očigledno je da ne smeju ugroziti vazdušni saobraćaj i mogu što manje poremetiti redovne aerodromske operacije. Ispitni momenti su bili usklađeni sa vazdušnim saobraćajem, uzimajući u obzir vremenske prilike. U tu svrhu je bio zatvoren deo pista. Aktivnosti na i oko pista bile su svedene na minimum, tako da su dronovi uvek mogli da se drže na dovoljnoj udaljenosti od ljudi, zgrada i aviona. Sve se dešava u bliskoj saradnji između kontrolora letenja u tornju i Aerodromskog operativnog centra aerodroma u Briselu.

Od stupanja na snagu novog evropskog zakonodavstva o dronovima, Skeyes je odgovoran za odobravanje letova dronova u vazdušnom prostoru oko belgijskih aerodroma. Piloti dronova koji žele da lete svojim bespilotnim letelicama po aerodromu moraju da se prijave za odobrenje leta pomoću tastera putem DSA (Drone Service Application), alata koji je u ovu svrhu posebno razvio SkeyDrone. Putem DSA aplikacije i pilot i tasteri mogu da prate let u realnom vremenu. Svi probni letovi koji su se odvijali ove nedelje planirani su u koordinaciji sa kontrolorima letenja.

izvor: aircargoweek

foto: aircargoweek; Image by Niek Verlaan from Pixabay

Pročitajte i...