Zašto se velike kompanije sve više odlučuju za usluge 4PL?

Budući da se 4PL dobavljači nose sa čitavim lancem kompanije, uključujući izazove koji su izazvani napretkom tehnologije, sve ih više favorizuju nezavisni dobavljači logistike (3PL), posebno velike kompanije sa složenim lancima snabdevanja.
U svom najjednostavnijem obliku, nezavisna logistika je model u kojem proizvođači predaju celokupnu organizaciju i nadzor svog lanca snabdevanja dobavljaču 4PL.
Suprotno tome, nezavisni logistički model je mesto gde proizvođač zadržava nadzor nad svojim lancem snabdevanja, ali takve procese kao što su skladištenje, otprema, pakovanje i distribucija prepušta dobavljaču 3PL.
Kada je pandemija COVID-19 počela, manje kompanije su se za pomoć obratile dobavljačima 3PL. Veće kompanije sa složenim globalnim lancima snabdevanja shvatile su da su im potrebne sofisticirane digitalne tehnologije i pojednostavljeni procesi lanca snabdevanja koje nude dobavljači 4PL kako bi im pomogli da prebrode nailazeću oluju.
Koncept logistike četvrte strane postoji već neko vreme, ali je tek počeo da se razvija dolaskom Industrije 4.0 – digitalizacije proizvodnje.
Budući da se 4PL dobavljači nose sa čitavim lancem kompanije, uključujući izazove koji su izazvani napretkom tehnologije, sve ih više favorizuju velike kompanije sa složenim lancima snabdevanja.

Zašto je 4PL u porastu?

Kada je pandemija COVID-19 počela da pustoši u globalnim lancima snabdevanja početkom 2020. godine, mnoge kompanije su shvatile da nemaju resurse, osoblje ili računarsku infrastrukturu da bi se rešile poremećaja.
Manje kompanije sa manje složenim lancima snabdevanja – i manjim budžetom – obratile su se dobavljačima 3PL za pomoć. Veće kompanije sa globalnim lancima snabdevanja shvatile su da su im potrebne sofisticirane digitalne tehnologije i pojednostavljeni procesi lanca snabdevanja koji će im pomoći da prežive.
Na ovom nivou 4PL dobavljači dolaze na svoje, koristeći digitalne tehnologije poput velikih podataka i računarstva u oblaku kako bi održali vidljivost u svim karikama u lancu snabdevanja.
Čak i pre nego što je pandemija zahvatila celu planetu, veće kompanije su sve više koristile dobavljače 4PL da bi se ponašale kao njihov logistički sektor, baveći se pitanjima kao što su upravljanje narudžbinama, poštovanje zakona, skladištenje i upravljanje dobavljačima.
Ovaj outsourcing omogućava kompaniji da se usredsredi na svoje osnovno proizvodno poslovanje i projekte veće vrednosti. Budući da su usredsređeni na uklanjanje slabosti u lancu snabdevanja, 4PL partner može pomoći u minimiziranju troškova pronalaženjem najboljih rešenja za najnižu cenu.
Značajno za ova vremena, kada je isporuka od poslednje milje dobila dodatni značaj, dobavljači 4PL preuzimaju brigu o tome da porudžbine stignu do kupaca. Čak i mala kašnjenja ili nestašica zaliha mogu ozbiljno uticati na kompanije.

Najbolji primer modela 4PL je Amazon.com

Amazon čini sve što 4PL dobavljač treba da radi: skladišti proizvode u svojim skladištima, nudi veb lokaciju za e-trgovinu, odabire i otprema porudžbine potrošačima i pruža softversku pomoć za transakciju.

Razlog zbog kojeg je Amazon toliko popularan kod dobavljača je taj što pojednostavljuje postupak prodaje na sledeće načine:
Ima centre za skladištenje u kojima prodavci mogu da skladište svoje proizvode
Prodavcima olakšava povezivanje sa njegovom veb lokacijom
Njegova veb lokacija detaljno opisuje svoje usluge prodavcima na lako razumljiv način
Ima video zapis koji dobavljače korak po korak vodi kroz proces skladištenja
Omogućava prodavcima da testiraju njegove usluge i otkažu ih u bilo kom trenutku ukoliko to žele

Na vrhuncu poremećaja lanca snabdevanja povezanih sa pandemijom, Amazon je postavio visoko lestvicu za ostale dobavljače 4PL, uprkos tome što je u početku imao nedostatak zaliha.

Australijski model 4PL

Simplified Logistics je najveći 4PL dobavljač u Australiji i Novom Zelandu, nudeći usluge kao što su savetovanje, dizajn rešenja, obaveštajni podaci, transport, skladištenje, implementacija i upravljanje.
Kompanija se može pohvaliti kupcima u sledećim tržišnim segmentima:

  • Proizvodnja
  • Štampa i pakovanje
  • Tehnologija
  • Zdravstvo i farmaceutski proizvodi
  • Rudarstvo
  • Transport
  • Poljoprivreda
  • Maloprodaja i potrošači

Razvili su sopstveni softver za upravljanje logistikom zasnovan na oblaku, OneFlo, koji pruža analitiku podataka, cene, izveštaje i nadzor sa bilo kog mesta u bilo kom trenutku. Softverski sistem omogućava korisnicima da citiraju, rezervišu pošiljke i prate u realnom vremenu.

Budućnost 4PL

Prema Gartnerovoj anketi o outsourcingu logistike, pokazalo je da preduzeća više nego ikada ranije žele da angažuju 4PL, pri čemu 42 procenta ispitanika traži dobavljače koji mogu da dizajniraju, izgrade, pokreću i mere logističke funkcije.
Istraživanje je zabeležilo da najmanje 80 odsto ispitanika planira da poveća budžete za outsourcing logistiku u 2020.
Zaključuje se da je potražnja za 4PL uslugama vođena sve složenijim logističkim operacijama koje 3PL kompanije ne mogu pružiti.
S obzirom na to da globalni zahtevi za medicinskom opremom rastu zbog pandemije, 4PL su zakoračili, pronalazeći načine za optimizaciju isporuke od distributivnog centra do filijala i razvijajući mrežu inventarnih centara za zalihe bolnica i klinika, sve vreme pokušavajući da minimiziraju troškove isporuke.

izvor: logisticsbureau.com