Zajedničko ulaganje Gebrüder Weiss i Global Freight Sistem

Logistička kompanija Gebrüder Weiss osnovala je zajedničko ulaganje sa kineskim Global Freight Sistem (GFS) sa sedištem u Kini, specijalizovanom za transport paketa i robe za e-trgovinu između Evrope i Kine.
Zajedničko preduzeće, nazvano Gebrüder Weiss Express China, omogućiće Gebrüder Weiss-u da pojača svoje aktivnosti na Novom putu svile.

Usluge Gebrüder Weiss-a na i duž Puta svile uključuju vazdušni i pomorski teretni, železnički i multimodalni transport, kao i posebna logistička rešenja, uključujući skladišnu logistiku, lokalnu distribuciju – a sada uključuju i paketni transport“, navode iz kompanije.

Gebrüder Weiss, koji je vlasnik 65% udela u novom zajedničkom preduzeću sa sedištem u Šangaju, već ima filijale i predstavništva u 19 čvorišta u regionu Kine. Takođe ima kancelarije u Kazahstanu, Uzbekistanu, Rusiji, Gruziji i Jermeniji.

Lothar Thoma, član upravnog odbora kompanije Gebrüder Weiss, objasnio je: „Rastući trend ka e-trgovini znači da obim pošiljaka paketa između Azije i Evrope takođe neprekidno raste. Sada udružujemo svoju stručnost u Evropi i Aziji sa ciljem obraćanja i azijskim i evropskim kompanijama za e-trgovinu.“

izvor: companynewshq.com