XPO prodaje intermodalni posao kompaniji STG Logistics za 710 miliona dolara

XPO je jedan korak bliže ostvarenju svog cilja izdvajanja svojih posredničkih transportnih usluga iz svog severnoameričkog LTL poslovanja. Kao deo reorganizacije, XPO je ranije ovog meseca najavio da namerava da se odrekne svog evropskog poslovanja i severnoameričke intermodalne operacije.

„Ova prodaja pojednostavljuje naš poslovni model i pomera našu strukturu kapitala bliže investicionoj – dva prioriteta u našem strateškom planu za otključavanje znatno veće vrednosti za naše zainteresovane strane“, rekao je Bred Džejkobs, predsednik i izvršni direktor XPO Logistics-a.

XPO-ova intermodalna divizija, formirana kupovinom kompanije Pacer International 2014. i Bridge Terminal Transporta 2015. godine, treći je po veličini provajder usluga kontejnerskog transporta u Severnoj Americi, navodi se u saopštenju STG-a.

Za STG, sporazum će kombinovati njegove kapacitete zasnovane na kontejnerskoj logistici — koje uključuju dekonsolidaciju kontejnera, ponovnu konsolidaciju, skladištenje i pretovar — sa uslugama kontejnerskog transporta kompanije XPO Intermodal, rekao je izvršni direktor Pol Svindland u izjavi. Mreža objekata STG-a sastoji se od 28 lučkih lokacija, a kompanija ima odnose sa više od 65 partnera u unutrašnjosti koji obezbeđuju „pristup konačne milje svim glavnim oblastima metroa“, navodi se u saopštenju.

„Kada se kombinuje, STG mreža će moći da rukuje kontejnerom od trenutka kada je spreman u luci ili objektu za klijente do trenutka kada svaka pojedinačna pošiljka stigne na svoje konačno odredište, istovremeno pružajući klijentima potpunu vidljivost i jedan izvor odgovornosti “, rekao je Svindland.

STG se povećao više nego četiri puta od 2016. kroz rast i akvizicije. Očekuje se da će do 2022. godine premašiti 1,7 milijardi dolara prihoda i „održava agresivnu strategiju rasta fokusiranu na pretovar, skladišna rešenja, ispunjenje i domaće intermodalne usluge“, rekao je Konrad Salaber, generalni direktor privatne investicione kompanije Wind Point Partners. STG je portfolio kompanije Wind Point.

izvor&foto: transportdive

Pročitajte i...