Worldwide Express i GlobalTranz najavljuju spajanje

Worldwide Express, LLC i GlobalTranz Enterprises, LLC, dva poznata ne-imovinska dobavljača nezavisnih logističkih rešenja zasnovanih na tehnologiji, najavili su da će se kompanije spojiti zahvaljujući konzorcijumu koji predvode CVC Capital Partners, kao i trenutnom rukovodstvu investiranja GlobalTranza, Providence Equiti Partners i PSG.

U izjavi su obe kompanije otkrile da će vodeći investitor trenutno postojećeg Worldwide Express-a, Ridgemont Equiti Partners, zajedno sa Worldwide Express i menadžmentom GlobalTranza, takođe zadržati značajan udeo u kombinovanom entitetu.

Tom Madine, izvršni direktor Worldwide Express-a, predvodiće kombinovanu kompaniju kao izvršni direktor, a Bob Farrell, izvršni direktor GlobalTranza, biće član odbora direktora. Očekuje se da će se transakcija zaključiti tokom trećeg kvartala ove godine.

Obe strane kažu da će kombinovana kompanija moći da ponudi vodeće tržišne ponude u prenosu paketa, kamionima sa delimičnim tovarom (LTL), punim kamionima (FTL) i upravljanom transportu koji se isporučuje putem zaštićene tehnologije.

Prema izjavi, plan je da se nastavi sa izlaskom na tržište i direktno i indirektno (putem korisnika franšize i nezavisnih teretnih agenata) i da se opslužuju kupci koji se protežu od malih i srednjih preduzeća (SMB) do većih preduzeća. Takođe se kaže da će kombinovana kompanija imati „jedinstvene podatke“ i „sposobnosti poslovne inteligencije“ kako bi svojim kupcima pružila vidljivost i analitiku kako bi obezbedila konkurentsku prednost.

*izvor: trans.info; foto: ttnews.com/pixabay.com

Pročitajte i...