Werner prodaje svoje međunarodne špediterske poslove

Werner Enterprises (NASDAK: WERN) prodaje svoj međunarodni sektor špedicije, Werner Global Logistics, većoj špediterskoj kompaniji Scan Global Logistics Group iz Danske. Werner nije otkrio uslove prodaje. Međutim, Werner je rekao da je grupa ostvarila 53 miliona dolara prihoda u fiskalnoj 2020. Iako brojevi za celu 2020. godinu nisu dostupni za veći logistički segment u Werneru, čiji je deo bila i Global Logistics, Werner logistička grupa imala je približno 339 miliona USD u prihodima za devet meseci.

SGL je danska kompanija koja postoji od 1975. godine. Njene američke operacije imaju sedište u Sijetlu, a kancelarije ima u 30 zemalja na šest kontinenata. Prodaja jedinice dolazi sa dogovorom između Wernera i SGL-a prema kojem će danska kompanija nuditi svoje usluge kupcima Wernera, a SGL će tražiti od Wernera da joj pruži usluga u drumskom prevozu u Severnoj Americi.

Kupci WGL-a će imati koristi od široke mreže SGL-a od preko 115 lokacija širom sveta, njihove moderne tehnologije upravljanja prevozom, globalne ponude višekanalnih usluga i sposobnosti SGL-a da pruži lokalna i međunarodna rešenja na novim trgovinskim pravcima širom azijskog Pacifika, Evrope, Srednjeg -Istočno i latinoameričko tržište.

Scan je deo grupe kompanija u vlasništvu SGLT Holdinga. SGLT Holdinga u 2019. godini prijavio je prihod od 4,14 milijarde danskih kruna, što po trenutnom kursu iznosi približno 675 miliona američkih dolara.

izvor@foto: freightwaves

Pročitajte i...