Walmart usluga isporuke dronom u Arizoni, Floridi i Teksasu

Pokretanje usluge u tri nove države uklapa se u Walmartov širi plan za izgradnju kapaciteta za isporuku 1 milion paketa godišnje dronom.

Prodavac ima za cilj da proširi svoju DroneUp mrežu na 4 miliona američkih domaćinstava u šest država. Ovo uključuje države Arizoni, Floridi i Teksasu, zajedno sa Arkanzasom, Jutom i Virdžinijom. DroneUp je već pokrenuo tri lokacije za isporuku u Walmart prodavnicama u severozapadnom Arkanzasu. U saopštenju se ne pominje trenutni status isporuke dronova u Juti i Virdžiniji.

Trideset četiri prodavnice u 23 grada imaće dostupnu isporuku dronom do kraja godine, prema objavi od četvrtka.

„Dostava dronom omogućava našim klijentima da sa lakoćom kupe te artikle u poslednjem trenutku, u paketu koji je, iskreno, stvarno kul“, rekao je Vik Gopalakrišnan, potpredsednik Valmarta za inovacije i automatizaciju u SAD.

Kompanije se zalažu za unapređenje isporuke dronom kao efikasnijeg metoda za brzo isporuku lakih tereta u odnosu na drumska vozila. Ali čak i za kompanije sa dubokim džepovima kao što je Amazon, pokazalo se da je dronove teško proširiti suočeni sa regulatornim preprekama i tehnološkim ograničenjima. Walmart, koji je strateško investirao u DroneUp, ima za cilj da probije te barijere.

Dve kompanije pominju značajan fizički otisak Wolmarta na više od 4.700 prodavnica u SAD koji će mu omogućiti da dopre do velikog dela populacije u dometu dronova.

DroneUp isporuke koriste tim sertifikovanih pilota koji rade u skladu sa smernicama Federalne uprave za vazduhoplovstvo za upravljanje operacijama leta. Da bi dovršili isporuku, dronovi koriste kabl koji spušta teret na najsigurniju lokaciju kupčeve kuće, kao što je dvorište ili prilaz. Veb lokacija DroneUp Delivery navela je da usluge mogu privremeno biti nedostupne ako je prisutan jak vetar ili drugo loše vreme.

izvor&foto: supplychaindive.com

Pročitajte i...