Vrhunski modni brend odabrao Maersk ECO Delivery za neutralno logističkog dobavljača

A .P. Moller – Maersk (Maersk) najavio je potpisivanje potpuno ugljen-neutralnog transportnog sporazuma o okeanskim uslugama sa modnom kompanijom Bestseller.

Otvoreni sporazum pokriva sve globalne zahteve Bestselera za transport i uključuje unutrašnju logistiku i CFS rukovanje (skladištenje).


Veoma sam zadovoljan što je BESTSELLER, jedna od najboljih modnih i lifestyle grupa na svetu, izabrala Maersk ECO Delivery kako bi smanjila emisiju ugljenika kompanije u pomorskom transportu. Ovo je rešenje koje pravi stvarnu razliku jer ECO Delivery koristi održivo biogorivo za pogon odabranih brodova Maersk i pomaže Bestseleru da napreduje ka njihovim ambicioznim ciljevima održivosti “, Vincent Clerc, izvršni potpredsednik i izvršni direktor kompanije Ocean & Logistics, Maersk.

Bestseller ima ambicioznu klimatsku strategiju sa jasnim ciljevima smanjenja u skladu sa Pariskim klimatskim sporazumom, sa krajnjim ciljem da postane klimatski pozitivan.

Maersk ECO Delivery koristi biogorivo koje je neutralno ugljenikom i proizvedeno od reciklirane održive biomase. Sertifikovano je kao održivo gorivo od strane Međunarodnog tela za održivost i sertifikaciju ugljenika (ISCC).

Globalni sporazum o EKO isporuci i dugoročno logističko partnerstvo između Maerska i Bestselera stupa na snagu 1. septembra 2021. godine.

*izvor: porttechnology.org; foto: pixabay.com

Pročitajte i...