Više od 1,5 miliona kilometara pređeno električnim vozilima

DB Schenker se fokusira na zelene lance snabdevanja budućnosti i već je prešao više od 1,5 miliona kilometara kamionima na električni pogon u svojoj evropskoj mreži drumskog transporta.

Kompanija je objavila cifru na DB Schenker forumu održive logistike u Berlinu. Logistička kompanija tako povećava svoje napore da svoju flotu gradskog sakupljanja i dostave u potpunosti prebaci na električne pogone do 2030. godine.

Dr Volker Wissing, savezni ministar za digitalnu tehnologiju i transport: „Da bismo postigli naše ciljeve klimatskih promena, hitno moramo dekarbonizirati sektor drumskog transporta. Električni pogoni već mogu da iskoriste svoju inherentnu snagu, posebno u gradovima i na poslednjoj milji. Oni daju važan doprinos održivom smanjenju emisija iz transporta.”

Dr Levin Holle, predsednik nadzornog odbora Schenker AG: „DB Schenker je već postigao dobar napredak ka boljoj zaštiti klime u svim glavnim poslovnim jedinicama. Želimo da DB Schenker, baš kao i cela DB Grupa, bude CO2 neutralna do 2040. To je dug put ispred nas, zbog čega sada preduzimamo odlučnu akciju.”

Jochen Theves, izvršni direktor kompanije Schenker AG: „DB Schenker želi da udruži snage sa otpremnicima i špediterima kako bi dalje unapredio kopneni transport bez CO2. Ulažemo napredno u zelene lance snabdevanja uprkos visokim troškovima zaštite naše klime. Naš apel je na kupce: Ponuda je tu, sada potražnja i spremnost da se plati čist transport takođe moraju porasti.”

DB Schenker je postavio svoja prva dva električna kamiona u Berlinu još 2017. Do danas, e-flota u najvećoj evropskoj mreži kopnenog transporta porasla je na 79 vozila. Uz serijski proizvedene e-kamione svih većih proizvođača u svojoj zbirnoj mreži, DB Schenker je u mogućnosti da vrši isporuku generalnog tereta bez CO2 sa više od 60 lokacija širom Evrope. U 24 evropska grada u gradskom prevozu koristi se ukupno više od 60 teretnih bicikala.

DB Schenker organizuje forum održive logistike kao platformu za diskusiju za špeditere i prevoznike povodom obeležavanja 150. godišnjice osnivanja kompanije. Na ovaj način, DB Schenker još jednom šalje signal industriji u svojoj godini jubileja da dodatno intenzivira zajedničke napore za ekološki prihvatljiva transportna i logistička rešenja.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...