Uber Freight najavljuje širenje na LTL tržište

Uber Freight je najavio da ulazi na tržište LTL-a, kako bi „špediterima pružio jedinstvenu platformu koja će u potpunosti podržati njihov teretni kamionski program i LTL potrebe“, što je zauzvrat produbilo cilj kompanije da za špeditere postane „rešenje na jednom mestu“.

Objašnjavajući svoju odluku, iz Uber Freight-a su izjavili da su današnje ponude LTL tržišta „nezgrapne“ i „ograničene za mala i srednja preduzeća koja često moraju da se kreću kroz višestruke prijave i dodirne tačke na zastarelim LTL veb lokacijama“ da bi isporučila svoju robu. Uber Freight takođe tvrdi da ograničena vidljivost, tržišna ograničenja i povećani zahtevi znače da se preduzeća često susreću sa stalnim izazovima na LTL tržištu.

Posle godinu dana neviđene nestabilnosti, izbor i fleksibilnost važniji su prevozačima nego ikad“, kaže Lior Ron, šef Uber Freight-a. „Baš kao što smo to učinili sa tržištem punih kamiona, i mi koristimo svu našu tehnologiju na tržištu i stručnost u nauci podataka da bismo LTL-u doneli toliko potrebnu transformaciju i nove mogućnosti. To je segment industrije za kojim je ne samo velika potražnja, već koji i unapređuje naš put ka podršci špediterima kroz logistiku od prvog do zadnjeg kilometra. “

Uber Freight veruje da će njegova LTL ponuda pomoći u ublažavanju ovih izazova, jer omogućava špediterima da upravljaju svim svojim potrebama za teretom putem jednog jedinog portala. Otvarajući platformu za podršku LTL-u, kompanija kaže da je špediterima omogućila direktnu vezu sa svojim rastućim i pouzdanim tržištem nosača punih tereta i vodećom grupom LTL prevoznika, nudeći pristup u realnom vremenu tržišnim cenama i kapacitetima. Uber Freight dodaje da logističari takođe mogu da koriste LTL terete kao ekološki prihvatljivu opciju isporuke kako bi „promovisali održive strategije u svom poslovanju“.

Prema Uber Freight-u, LTL je postao jedna od najtraženijih karakteristika kompanije od njenog osnivanja 2018. godine.

*izvor: trans.info; foto: pixabay.com

Pročitajte i...