Uber Freight će kupiti Transplace za 2,25 milijardi dolara

Uber Freight će preuzeti dobavljača logističke tehnologije Transplace za 2,25 milijardi dolara za podršku operativnom sistemu kombinovane teretne tehnologije.

Uber Freight će kupiti Transplace od TPG Capital-a.

Usred globalnih ograničenja kapaciteta i povećanja transportnih troškova, pošiljioci brže prilagođavaju svoje poslovanje i traže tehnologiju, podršku i rešenja koja mogu modernizovati njihov lanac snabdevanja i održati kretanje kritične robe.

Lior Ron, rukovodilac Uber Freight-a, rekao je: „Ovo je prilika da spojimo komplementarna najbolja tehnološka rešenja u klasi i operativnu izvrsnost dveju vodećih kompanija kako bismo stvorili platformu pošiljilac-prevoznik u industriji koja će transformisati čitave lance snabdevanja, pružajući operativnu otpornost i smanjujući troškove u vreme kada je to najvažnije.”

Frank McGuigan, izvršni direktor Transplace-a, dodao je: „Naša očekivanja su da će pošiljioci uvideti veću efikasnost i transparentnost, a prevoznici će imati koristi od skale za poboljšanje operativnih odnosa. Sve u svemu, očekujemo da ćemo značajno smanjiti prazne milje pošiljalaca i prevoznika u korist infrastrukture autoputeva i puteva i životne sredine. Na kraju, želimo da se zahvalimo TPG-u na njihovom partnerstvu jer smo zajedno radili na tome da Transplace postane lider u inovacijama u lancu snabdevanja.”

izvor&foto: logisticsmanager.com

Pročitajte i...