U-Freight Logistics ulaže u tehnologiju pametnih skladišta

U-Freight Logistics je razvila jedno od svojih skladišta u Hong Kongu u pametno skladište kako bi smanjila troškove i ubrzala poslovanje kako bi zadovoljila rastuću potražnju.

Centar za ispunjenje elektronske trgovine (EFC) od 21.000 kvadratnih metara u Kwai Chungu opremljen je automatskim vođenim vozilom (AGV) i inteligentnim sistemom regala, kao i pripadajućim operativnim softverom.

Za dolazne pošiljke, sistem će analizirati težinu i dimenzije svake jedinice za čuvanje zaliha (SKU) kako bi operativnom osoblju EFC-a doneo najpogodniji regal za skladištenje, povećavajući iskorišćenje kapaciteta skladištenja i skraćujući vreme obrade.

Ovo takođe skraćuje vremenski period do faze obrade odlaznih naloga.

Primena autonomnih mobilnih robota u skladištima širom sveta transformiše budućnost sektora e-trgovine i njegovu sposobnost da zadovolji rastuću potražnju poslovanja i potrošača“, rekao je izvršni direktor U-Freight Simon Wong.

Najnoviji razvoj deo je stalne investicije kompanije U-Freight za suočavanje sa sve većim izazovima pružanja logističkih usluga ovom brzo rastućem sektoru globalne trgovine. U našim EFC-ima operacije preuzimanja čine sve veći udeo troškova, čineći više od 50% troškova rada skladišta. Tradicionalna skladišta uglavnom usvajaju način odabira„ od osobe do robe“, što može značiti visoku cenu radne snage i nisku efikasnost selekcije. Implementacijom automatskog vođenog vozila (AGV) i inteligentnog sistema regala, usvojićemo režim preuzimanja od osobe do osobe i verujemo da će ovo poboljšati efikasnost proizvodnje.“

izvor@foto: aircargonews.net

Pročitajte i...