Švajcarski WorldCargo izvršio isporuku kinsekih Covid-19 vakcina u Brazil

SWISS WorldCargo, teretni odsek Swiss International Air Lines, uspešno je avionom prebacio 14 tona kineskih COVID-19 vakcina u Sao Paulo, Brazil, u ime biološkog istraživačkog centra Butantan Institute sa sedištem u gradu.

Oko dva miliona doza spasonosnih lekova – koji su pažljivo spakovani u 10 kontejnera Envirotainer RAP-e2 i potom držani u temperaturnom opsegu od 2-8 stepeni Celzijusa – stigli su u Sao Paulo iz Ciriha 17. decembra, prethodno otpremljeni od Pekinga do najvećeg švajcarskog grada. Da bi blagovremeno obavio operacije, prevoznik je radio u saradnji sa svojim špediterskim partnerom PGL Brazil.

Sa nizom najvećih svetskih farmaceutskih kompanija pred vratima, švajcarska aviokompanija ima više od 50 godina istorije rukovanja i transporta delikatnih pošiljaka osetljivih na temperaturu. Po dolasku na brazilski gradski aerodrom, vladini službenici, uključujući Žoao Doriju, guvernera Sao Paula, pozdravili su dolazak putničkog aviona koji je prevozio samo vakcinu.

Ova uspešna saradnja i transport podvlače dugogodišnju stručnost Swiss WorldCarga u transportu složenih farmaceutskih proizvoda”, ističe se u izjavi.

izvor@foto: aircargoeye

Pročitajte i...