Strateško partnerstvo Kuehne+Nagel-a i Adidas-a

Kuehne+Nagel i Adidas su ušli u dugoročno strateško partnerstvo za visoko automatizovani, višekanalni namenski fulfilment centar od 130.000 kvadratnih metara u Mantovi, Italija. To će biti najveći CO2-neutralni centar za ispunjenje u Kuehne+Nagelovoj globalnoj istoriji.

Pokretanjem 2024. godine, centar će otvoriti oko 700 novih radnih mesta za snabdevanje Adidas prodavnica, maloprodajnih objekata, veletrgovaca i kupaca e-trgovine u 19 zemalja širom Južne i Istočne Evrope. Zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama, iskusnom menadžerskom timu i dobro obučenim skladišnim radnicima, centar je spreman da obrađuje ne manje od 18.000 paketa na sat. Štaviše, njegov operativni model pruža izuzetnu fleksibilnost potrebnu za rukovanje Adidasovim veoma fluktuirajućim količinama sa njegovih različitih B2B, B2C i Click&Collect kanala, zajedno sa redovnim vrhuncem sezonske potražnje.

Fulfilment centar ne samo da ispunjava Adidasove najviše standarde kupaca u agilnosti i brzini isporuke, već ispunjava i njegove zahteve za održivim CO2 neutralnim operacijama.

Gianfranco Sgro, član upravnog odbora Kuehne+Nagel International AG, odgovoran za logistiku ugovora, komentariše: „Kombinacija tehnologije, nivoa usluga, održivosti i naravno izuzetnih razmera, učinila ga je jednim od najizazovnijih sa kojima se ikada suočio naš tim. Većina je takođe razvijena tokom blokade, pružajući daljinski rad i mogućnosti digitalne saradnje. Veliko hvala Adidasu i našoj mreži partnera koji nas podržavaju.”

Ceo centar je postavljen da se napaja 100% obnovljivim izvorima energije. Kuehne+Nagel će takođe koristiti samo najodrživije materijale za pakovanje i procese, sa ciljem da smanji ukupnu potrošnju resursa i emisiju CO2 uz obezbeđivanje visokih operativnih performansi. Pored toga, oko 700 zaposlenih u kampusu može lako da putuje na posao preko ekološki prihvatljivih opcija prevoza. Grad Mantova u velikoj meri podržava novi objekat Kuehne+Nagel i uzbuđen je zbog ekonomskog razvoja i mogućnosti zapošljavanja koje će doneti svojim građanima.

„Novo logističko čvorište potvrđuje stratešku ulogu Mantove u logističkom pejzažu. Samo dva kilometra od autoputa A22 i blizu međunarodne rečne luke Valdaro usred intermodalnog koridora od severne Evrope do Mediterana. Podržali smo ovaj izuzetan projekat punom brzinom i odlučnošću zbog strateškog značaja za našu zajednicu i izuzetne inovacije za našu zemlju“, komentariše Mattia Palazzi, gradonačelnik Mantove.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...