Srbija ulaže milijarde u železničku infrastrukturu

Vlada Republike Srbije najavila je ulaganje u 3,5 milijardi evra u svoju železničku infrastrukturu. Biće nadograđeni različiti delovi važnih železničkih linija do Mađarske i Crne Gore. 3,5 milijardi je deo 14 milijardi evra namenjenih nacionalnom programu ulaganja Srbije do 2025 godine. Železnički teretni promet igra važnu ulogu u Srbiji, jer povezuje zemlju sa obalom Jadranskog mora i razvijenom železničkom mrežom u Mađarskoj.

Beograd-Bar

Na vitalnoj liniji Beograd-Bar, koja povezuje glavni grad države sa glavnom lukom Crne Gore, planirano je nekoliko projekata modernizacije. Deo ove linije Valjevo – Vrbnica biće modernizovan, a trebalo bi da bude izgrađen integrisani centar za kontrolu saobraćaja.
Ovaj posao će biti finansiran sa 57,5 miliona evra iz državnog budžeta i 172,5 miliona ruskog kredita koji podržava Ruska železnica. Ovo je dogovoreno u izjavi o saradnji, koju je potpisan u oktobru 2019. godine.

Beograd-Budimpešta

Na severu će se glavni radovi obaviti na železničkoj pruzi do Budimpešte. Linija Novi Sad – Subotica – Kelebia treba da bude nadograđena i dvosmerna. To će sprovesti China Railvai International Group i China Communications Construction Co, u okviru programa vrednog 943 miliona evra uz finansiranje Exim banke Kine.
Šema uključuje modernizaciju čvorova Novi Sad, Vrbas i Subotica, izgradnju 49 nadvožnjaka i podvožnjaka, obnovu devet stanica i izgradnju vijadukta od 1.6 km u Vrbasu. Trasa će biti zatvorena 33 meseca koliki je rok izgradnje, a vozovi će biti preusmereni na vožnju preko Bogojeva ili Zrenjanina.
Pruga između Beograda i Novog Sada zatvorena je zbog modernizacije od 2018. godine. Teretni vozovi su preusmereni jednosmernom dizel-linijom, što rezultira kašnjenjima od nekoliko sati. Ova situacija će trajati do 2021. godine. Zatvaranje deonice Novi Sad-Subotica trajaće do kraja 2022. godine.

Koridor X

Linija Budimpešta-Beograd deo je Koridora X koji povezuje Salzburg i Budimpeštu sa Solunom i Sofijom. Osim severnog dela, obnoviće se pruga između Beograda i Niša, zajedno sa ograncima od Niša do Dimitrovgrada i Preševa.
Koridor X omogućava pouzdanu mrežu za luke južne Evrope, koje su sada daleko od konkurentnih severnoevropskim luka. Međutim, za zemlje srednje i istočne Evrope, južne luke bi mogle biti dobra alternativa ako je železnička infrastruktura bude zaista u skladu sa savremenim standardima.

Kineski interes

Osim regionalnog interesa, Kina mnogo ulaže u železničku mrežu. Krediti i investicije se uklapaju u inicijativu Belt and Road (BRI), koja se u ovom delu Evrope sastoji od mreže iz grčke luke Pirej, koja je već u kineskim rukama. Bolja povezanost regiona srednje i istočne Evrope iz ove luke je u njihovom direktnom interesu.

izvor: railfreight.com
foto: Pixabay