Škoda usvaja SAP digitalnu platformu za remont logistike u Vrhlabi

Škoda Auto implementira digitalnu platformu SAP S/4 Hana za sistemsku logistiku u svojoj fabrici menjača Vrchlabi u Češkoj.

Prelazak na softver za planiranje resursa preduzeća deo je inicijative za celu grupu pod nazivom Project One Log, za koju je proizvođač automobila rekao da će zameniti različite postojeće stare sisteme.

„SAP S/4 Hana platforma je dobro prilagođena zamena za naše trenutno raspoređene stare sisteme u logistici. To nam daje orijentisanu na budućnost, stabilnu i sveobuhvatnu bazu na kojoj ćemo nadograđivati i služiti našoj strategiji digitalizacije“, rekao je Alekander Eisl, šef IT sektora u Škoda Auto.

Škoda je saopštila da je to najveća promena logističkog sistema u fabrici Vrchlabi u poslednjih 25 godina.

Proizvođač automobila je rekao da će pružanjem doslednih i transparentnih podataka Project One Log pojednostaviti svoje logističke procese zajedno sa drugim brendovima VW Grupe spajanjem postojećih podprocesa u standardizovano, SAP rešenje. Odeljenja za logistiku i IT u Volkswagen putničkim automobilima, Volkswagen komercijalnim vozilima, Audiju i Škoda Auto, blisko sarađujući na projektu pod upravom VW Group Logistics od početka 2023.

U početku, grupa se fokusirala na planiranje automatske montažne linije menjača, uključujući praćenje nivoa zaliha, za koje se kaže da je povećala efikasnost nabavke materijala i procesa praćenja nivoa zaliha.

Šira primena modernizovanog sistema će „smanjiti broj interfejsa u IT logistici, a istovremeno će povećati dostupnost podataka“, navode iz kompanije. Očekuje da će povećati fleksibilnost i efikasnost u proizvodnji i postići značajne uštede troškova. Ostale Škodine fabrike u Češkoj će postepeno slediti taj primer, u Kvasini i Mladoj Boleslavi.

„Sa sistemom One Log sada imamo jedinstven, standardizovan i harmonizovan sistem koji čini solidnu osnovu za naše upravljanje logistikom, uz istovremeno uštedu troškova i povećanje fleksibilnosti i efikasnosti u celom logističkom lancu“, rekao je David Strnad, direktor brend logistika u Škoda Auto.

Proizvođač automobila je rekao da projekat takođe nudi mogućnost korišćenja najnovijih alata poslovne inteligencije za analizu podataka u celom lancu snabdevanja.

Ovo nije prvi put da je fabrika u Vrhlabi u avangardi Škodinih napora za digitalizaciju.

izvor&foto: automotivelogistics.media

Pročitajte i...