Saznajte više o budućnosti automatizacije skladišta u RoboBusiness-u

Procenjuje se da globalno tržište skladištenja iznosi preko 400 milijardi dolara, ali je manje od 5% tog tržišta trenutno automatizovano. Međutim, sve veća složenost lanaca snabdevanja, zajedno sa sve većim pritiskom na profitabilnost zbog rastućih troškova i konkurencije za kupce i radnu snagu, stvorila je potražnju za skladištima sa tehnološkim ekosistemima — mrežama robotike i softvera dizajniranim da optimizuju bezbednost, efikasnost i profitabilnost.

RoboBusiness 2023 (koji se održava od 18. do 19. oktobra u Santa Klari u Kaliforniji) će zaroniti u budućnost automatizacije skladišta. Rob Thyen SVP, privremeni CIO u GXO Logistics za prodajna rešenja, govoriće o „Dizajniranju skladišta budućnosti“ 18. oktobra od 16:15 do 17:15. Ova sesija će naglasiti različite tipove tehnologije, uključujući automatizovane sisteme za skladištenje i pronalaženje (ASRS), robotske ruke, robote od robe do osobe, kao i analitiku podataka, od kojih su mnoge prva implementacija u industriji, kao i to kako su strateški integrisani da bi se stvorio najsavremeniji tehnološki ekosistem u ovom skladištu budućnosti. Godine 2023. GXO je bio najveći svetski dobavljač logistike po ugovoru.

Primer takvog tehnološkog ekosistema pokrenut je u SAD ove godine. Sajt uključuje jednu od najvećih implementacija robotike u logistici i prvu kombinaciju najsavremenije automatizacije u industriji. Tehnološka rešenja su odabrana da optimizuju operacije povrata, takođe poznate kao reverzna logistika, za kompaniju za potrošačku elektroniku, i prilagođena su da rukovode velikom brzinom protoka uz minimalne troškove, dok istovremeno povećavaju tačnost i produktivnost, smanjuju troškove i povećavaju profitabilnost. Skladište je sposobno da obradi 50.000 elektronskih uređaja dnevno sa tehnologijom koja može odabrati određenu stavku iz preko 2 miliona komada inventara u sekundi.

Thyen je viši potpredsednik za prodajna rešenja i vodi IT funkciju za GXO u Americi i Aziji i Pacifiku. Ima više od 20 godina iskustva u sistemima lanca snabdevanja i projektovanju skladišta. Thyen je blisko upoznat sa dizajniranjem vodećih inovacija za pokretanje rešenja za klijente.

GXO Logistics je američka globalna ugovorna logistička kompanija koja upravlja spoljnim lancima snabdevanja i skladištenjem, sa sedištem u Greenvichu. GXO je izašao iz XPO-a u avgustu 2021. Nakon spinoff-a, GXO je imao približno 94.000 zaposlenih i upravljao sa 869 skladišta sa više od 208 miliona kvadratnih metara prostora u 27 zemalja. GXO-ovi ugovorni logistički klijenti posluju u oblasti tehnologije i infrastrukture.

RoboBusiness je vodeći događaj fokusiran na razvoj komercijalnih robota. Biće više od 60 govornika, više od 100 izlagača i demonstracija na izložbenom prostoru, prijemi za umrežavanje, Pitchfire Robotics Startup takmičenje i još mnogo toga.

*izvor: therobotreport.com

Pročitajte i...