S druge strane Atlantika: CEVA Logistics će koristiti robote iz Boston Dynamics-a

CEVA Logistics, globalna kompanija za logistiku i lanac snabdevanja u oblasti upravljanja teretom i ugovorne logistike, nedavno je otvorila svoj najsavremeniji objekat za pretovar od 135.000 kvadratnih stopa(12.541 m2).

Roboti iz Boston Dynamics-a će se koristiti za opsluživanje CEVA-inih kupaca na strateški lociranoj lokaciji unutar i od luke Long Bič i od luke Los Anđeles – dve ključne kapije za globalnu trgovinu i ekonomiju SAD.

Novo mesto za pretovar je jedino postrojenje za pretovar u Severnoj Americi koje nudi uređaj za sortiranje unakrsnim trakama, omogućavajući da se 10.000 paketa sortira svakog sata na osnovu unapred izabranih varijabli kao što su veličina, boja ili željeni nosač. Objekat služi automobilskim, potrošačkim maloprodajnim i tehnološkim kompanijama i izgrađen je imajući na umu efikasnost i brzinu.

Vodeća inovativna i tehnološka rešenja

CEVA će biti jedna od prvih logističkih kompanija u zemlji koja će iskoristiti Boston Dynamics-ove najsavremenije Stretch robote za istovar stotina kutija na sat. Autonomni roboti mogu da rade kontinuirano, poboljšavajući efikasnost i sprečavajući brige o bezbednosti povezane sa korišćenjem ručnog rada za isti proces. Robot Spot kompanije Boston Dynamics se takođe koristi za bezbednost, patrolirajući na lokaciji. CEVA takođe koristi One Network-ove sisteme za upravljanje dvorištem i skladištima kako bi obezbedila vidljivost od početka do kraja za svoje klijente.

CEVA očekuje da će preraditi ukupno 26.000 podnih kontejnera tokom prve godine rada postrojenja i da će udvostručiti svoj kapacitet u roku od tri godine. Pored svog impresivnog kapaciteta, tehnologije i automatizacije, lokacija je dizajniran da minimizira svoj ugljenični otisak. Ekološke inicijative, uključujući krovne solarne panele i EV kamione na pogon obnovljivih izvora energije, biće u upotrebi do januara 2024.

Strateška lokacija za kupce lanca snabdevanja

Pored korišćenja skladišta za pretovar u Los Anđelesu, kupci lanca snabdevanja će takođe imati pristup CEVA-inoj floti za odvodnjavanje i namenskim šasijama za kontejnere prilikom premeštanja proizvoda iz luke u skladište. Ove ponude mogu ublažiti kašnjenja u transportu i izbeći uobičajena uska grla u resursima. Lokacija ima 50 pristanišnih vrata i parking za 205 prikolica.

Ashfakue Chovdhuri, generalni direktor za Severnu Ameriku, CEVA Logistics, rekao je: „Dodavanje našeg postrojenja za pretovar u Los Anđelesu pokazuje stalnu posvećenost CEVA proširenju naših usluga u Severnoj Americi. Nova lokacija se gradi na našoj robusnoj mreži skladišta širom kontinenta, dajući našim klijentima veću kontrolu i fleksibilnost nad njihovim lancima snabdevanja.”

Kevin Blankespoor, viši potpredsednik i generalni direktor skladišne robotike, Boston Dynamics, rekao je: „Uzbuđeni smo što ćemo postaviti naše robote u CEVA-ov novi pogon. Stretch je dizajniran da bezbedno i brzo istovari kontejnere, što može biti težak zadatak za ručno obavljanje na osnovu visine i težine kutija, kao i često visokih temperatura unutar kontejnera. Stretch može da dostigne kutije težine do 50 funti(22,6 kg), njegov sistem vizije mu omogućava da se prilagodi različitim konfiguracijama slaganja i ne zahteva nikakvo prethodno programiranje. Roboti su spremni da krenu na posao čim stignu.”

Džošua Boven, globalni šef okeanskog transporta, CEVA Logistics, rekao je: „Ponosni smo što nudimo novo najsavremenije pretovarno postrojenje u blizini dve najprometnije luke u Sjedinjenim Državama. CEVA-ine mogućnosti okeanskog tereta se kombinuju sa našim terenom ekspertizu za teret da obezbedimo potpuno optimizovano rešenje za pretovar koje nudi našim globalnim klijentima veću efikasnost lanca snabdevanja, čime se poboljšava njihova mogućnost da kapitalizuju na tržištu Severne Amerike.”

izvor&foto: cevalogistics.com

Pročitajte i...