RUSCON uvodi svoju multimodalnu uslugu između Rusije i Izraela

U junu 2022. godine, logistički operater RUSCON, uspešno je implementirao prvu pošiljku od 90 kontejnera od 40 stopa, kao deo svoje nove multimodalne usluge između Rusije i Izraela.

Pošiljka je poslata morskim putem iz Novorosije u luku Ašdod. Svrha je povezivanje regiona preko morskih luka dve države.

Prevoz unutar Rusije obavljaju redovni servisi RUSCON-a. Tačke konsolidacije u Novorosijsku su sopstveni terminal RUSCON-a i kontejnerski terminal NUTEP. Pomorski transport je u potpunosti organizovan od strane RUSCON-a.

Trenutno je učestalost poziva u Novorosijsk za ovu uslugu jednom u dve nedelje. Usluga poslednje milje dostupna je korisnicima RUSCON-a u Izraelu.

Andrej Černišev, stariji potpredsednik RUSCON-a, komentarišući novu uslugu, rekao je: „U uslovima delimične neizvesnosti situacije u svetu, RUSCON daje sve od sebe ne samo da održi postojeće logističke lance, već i da stvori nove. Bez sumnje, pokretanje nove usluge u Izraelu predstavlja značajan napredak u proširenju geografije multimodalnih usluga RUSCON-a na Crnom i Sredozemnom moru.

Ovakav razvoj omogućava našim klijentima da ponudimo sigurna rešenja za transporte u uvozno-izvoznim pravcima. O velikoj potražnji za uslugom svedoči utovar tereta izraelskih proizvođača ruskim vlasnicima tereta već u prvom pozivu. Ova nova linija omogućava nam da postignemo značajan sinergijski efekat i minimiziramo uticaj trenutnih negativnih faktora.“

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...