Rhenus Port Logistics investira u održivi terminal u Bazelu

Rhenus Port Logistics šalje jasan signal za održivo širenje infrastrukture u Bazelu i ulaganje u novi trimodalni terminal za pretovar u luci Švajcarska u Klajn-Huningenu.

Izgradnja Terminala 4 trebalo bi da bude završena u decembru 2023. To će omogućiti efikasan, klimatski prihvatljiv pretovar robe. Pored toga, na krovu se postavlja fotonaponski sistem koji proizvodi oko 2,4 miliona kWh električne energije svake godine, pokrivajući tako ukupnu godišnju potrošnju električne energije Rhenus Port Logistics.

„Izgradnja novog Terminala 4 je posvećenost promovisanju održive infrastrukture u regionu Bazela. Ponosni smo što doprinosimo efikasnom, ekološki prihvatljivom pretovaru robe i garantujemo našim klijentima saradnju koja je u budućnosti“, kaže Andreas Stockli, izvršni direktor Rhenus Alpina.

Izgradnja Terminala 4 će zameniti i Terminal 8 (Satram-Halle) i Terminal 7 na severnom doku. Terminal 4 će se sastojati od pet hala ukupne površine oko 7.300 m2 i biće opremljen najsavremenijom tehnologijom, uključujući pet kranova nosivosti do 32 tone, bagere, viljuškare, šinsku prihvatnu jamu, moderne železničke i drumske vage. i WLAN i video sistemi. Pored toga, jedna hala će biti potpuno izolovana za pretovar i skladištenje osetljivih čeličnih proizvoda.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...